發新話題

[Marui] M&P9 Two Tone

想請教一下師兄支 9L 係用邊隻有牙外管的?可唔可以裝到長過槍頭既內管?
因小弟都係想咁咁砌,然後落支 138mm 內管,但買完 D 牌返黎裝先發現原來做唔到跌管卡死左的... 但普通 9 就可以過槍頭

引用:
原帖由 stevenyu2000 於 14-1-2019 11:30 發表

我用 cow cow 外管加 comp 頭,138mm inner, 去到 comp 頭
即係 COWCOW 外管 + 138mm 內管係可以正常運作唔駛特別改野?謝謝你!

引用:
原帖由 stevenyu2000 於 14-1-2019 15:03 發表

Yup . But I just use original M&P9L PC plastic slide
收到!咁應該都大機會得,我都買條試下先,謝師兄指教!

好奇一問,請問 9L 係咪冇出過鋼是拉?

零件方面,最清楚係睇返說明書:
https://www.tokyo-marui.co.jp/su ... index.html#gas_dw02

小弟有黑 9 同 9L

下身:L Grip 片唔同,Trigger 後多左條 Pin 以防止扣 Trigger 會扣左多餘行程,但 9 / 9L 下身可以調換玩

上身:除左回堂桿膠同內管, 其餘的包括對西都不能共用

沙 / 黑色:小弟買之前都研左好耐,而加支黑係 18 年買 (沙色面世後),睇零件上沙 / 黑  / L 下身大部份零件都係一樣,有師兄告訴過我佢沙黑 Trigger 行程係一樣,而我自己手上既黑 / L Trigger 行程一樣,故小弟認為係出沙色時零件改良過,然後 3 支齊齊用 update 版。實際要等師兄有齊 18 年版沙黑對比先知。

9 / 9L:L 因為要就 RMR 位,飛機係用返舊版 14mm,所以係立左,如果唔係想上 RMR 就唔就惗了

引用:
原帖由 laukw123 於 25-1-2019 15:58 發表

舊版14MM飛機? 意即早期黑色M&P9是14MM飛機,現在新出黑/沙色先用15MM飛機?
不是,我意思係 M&P9L PC 因為設計上要就返 RMR 座,所以係用返舊槍型既 14mm 飛機,而 M&P9 無論咩色都係用 15mm

引用:
原帖由 BLSK 於 30-1-2019 10:16 發表
請問最後幅圖L形個舊係乜東東來?
GBB3-9

附件

Screen Shot 2019-01-31 at 9.34.12 AM.png (106.07 KB)

31-1-2019 09:32

Screen Shot 2019-01-31 at 9.34.12 AM.png

發新話題