29 12
發新話題

UMAREX 6mm版CO2 跳殼 Cowboy rifle/M1894 開箱(#14 追加彈殼使用後狀況圖片)

UMAREX 6mm版CO2 跳殼 Cowboy rifle/M1894 開箱(#14 追加彈殼使用後狀況圖片)

等左好耐既跳殼 M1894 終於到貨...尋晚收到幫訂貨既( 神槍手Sharpshooter )WTSAPP已到貨

所以今日訓醒就飛出去拎返屋企...途中路經天堂買CO2見到入面攪緊支JAM左彈既...攪左陣都好似未拎返出黎...旁邊放左支同牌子SAA

唔知係咪試下彈殼共唔共用出事(TW 0個邊有POST有師兄試共用卡住唔出唔入)

懶睇字既師兄可轉移YOUTUBE直接睇片...片中有力度測試 ==> ( https://www.youtube.com/watch?v=LFO3UgEoftk )

先黎睇睇包裝...就一個大盒入面幾舊發泡膠頂住...一本說明書...十粒彈殼...槍一支

而用料冇幾多樣野係鋼料...只有兩個位磁石磁得到...另本身買返黎已原廠造左少少舊化...個托係膠...但算造得幾靚...幾可亂真

再黎彈殼部份比較特別...係由後面入彈...不似以住玩開D左輪殼咁用ORING HOLD住粒彈...殼內HOLD彈位接近硬膠...而且參差不齊...感覺會幾影響力度穩定

之後尾托位入CO2...要推入再扭

扭開後可見入樽仔部份同條匙...而呢支槍更要入兩支CO2...兩支全新CO2可打60飛左右...當然去到越後越無力...只叫射得出...當唔當擊發數就見人見志

玩完幾輪後總結 :

呢支槍整體做得非常唔錯...D位好實淨...冇野鬆動

新槍COCK槍比較困難...玩頭一輪兩支CO2時真係COCK到手痛+紅晒...休息左一陣再玩又好返好多...COCK槍位置開始鬆左D

係入彈0個下到而家都仲有少少手指痛...整體而言用黎收藏過下癮絕對夠玩...而6mm版本就算用CO2...力度都唔會太過大力...唔同4.5MM 外國版咁大力...有愛既師兄都可以拎0下落場

本帖最近評分記錄
  • jacko 威望 +15 相片分享 24-1-2019 23:55
  • jacko 金錢 +15 相片分享 24-1-2019 23:55

9 個讚好! TOP

想問師兄幾銀入手?

感謝開箱

請問入彈順唔順 ? 會否卡住?
彈倉彈弓強唔強? 入最後幾粒彈會否好易彈返出來 ?

感謝師兄pm價錢
的確係幾吸引 我都想入返支
我唯一批評就係個彈殼唔係入chamber 不過都夠好玩

支持新鮮開箱介紹
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

謝謝樓主無私地分享精美圖片,影片和詳盡的開箱文.
尤其是那些'溫馨'的提示.

請教樓主, 此槍的彈殼,經多次勾出後,損毀狀況如何呢? 謝謝!

咁快手 我都未得閒去攞
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

那些擔心支玩具槍會過JJ的C Hing們,看過影片後,就會放心了.

引用:
原帖由 pbay 於 24-1-2019 09:44 發表
感謝開箱

請問入彈順唔順 ? 會否卡住?
彈倉彈弓強唔強? 入最後幾粒彈會否好易彈返出來 ?
彈倉彈弓力度普通(個人感覺)...唔算特別大力...唔會入入下唔夠力彈返出黎

但明顯對手指大既師兄唔太有善...影片中有提到...因入殼位比較細 / 我手指比較粗

入殼時因要將粒殼推到最入...所以推到最後只能用手指尖將最後少少推入彈倉...經多次入殼後手指尖真係入到有少少痛

而入殼到暫時為止未試過有卡住既情況

引用:
原帖由 sam524 於 24-1-2019 10:43 發表
感謝師兄pm價錢
的確係幾吸引 我都想入返支
我唯一批評就係個彈殼唔係入chamber 不過都夠好玩
我都想知幾錢

引用:
原帖由 kornhill401 於 24-1-2019 11:55 發表
那些擔心支玩具槍會過JJ的C Hing們,看過影片後,就會放心了.
好温柔, 1.0XJ

引用:
原帖由 Kwind 於 24-1-2019 14:16 發表

彈倉彈弓力度普通(個人感覺)...唔算特別大力...唔會入入下唔夠力彈返出黎

但明顯對手指大既師兄唔太有善...影片中有提到...因入殼位比較細 / 我手指比較粗

入殼時因要將粒殼推到最入...所以推到最後只能用手指尖將最後少少推入彈倉...經多次入殼後手指尖真係入到有少少痛   

而入殼到暫時為止未試過有卡住既情況
似乎真係唔錯

引用:
原帖由 kornhill401 於 24-1-2019 11:46 發表
請教樓主, 此槍的彈殼,經多次勾出後,損毀狀況如何呢? 謝謝!
影左一影D殼既情況

尋晚玩到而家...每粒殼應該單獨跳左10幾20次

可以睇到有損耗...用手指沿邊摸有些微唔平滑...實際上槍操作暫時仲未出現JAM殼跳唔出既情況

詳細玩到幾耐先會玩到跳唔出要換殼就真係再玩落去先知...但以正常屋企收藏把玩情況下...頂多得閒拎出黎入幾轉彈射幾轉...應該都頂得下

另外仲要睇下遲下如果出埋備用殼係咩價錢...如果價錢唔貴...買多一兩套輪住用...應該有排玩

2 個讚好! TOP

有圖有文仲有片 好有heart
Thanks for sharing

29 12
發新話題