發新話題

[KSC/KWA] TAR21

聽講,M4匣有V2 ,輕D,有無C兄聽聞??

引用:
原帖由 jackytkh 於 28-1-2019 09:28 發表
自已小買KWA/WCS,無留意過佢有V2.
猪香港,VF屍就聽過有V2

引用:
原帖由 RCman 於 25-1-2019 14:18 發表

匣重係KWA通病,其實點解係得佢要造到甘重....最近買方仗隻蕉皮匣,甘大隻都造到好輕。
我諗重唔重多數係鈻缸vs亞鉛缸&厚薄分別,kvva啲夾特别係ar10同417又真是重手左d,gi夾尚算ok輕過pmag,
事實上有冇科學測試兩者用料邊種做夾氣化能力好d

引用:
原帖由 jackytkh 於 28-1-2019 09:28 發表
副廠準備出就聼過

引用:
原帖由 Opica 於 28-1-2019 11:09 發表

副廠準備出就聼過
同上

但未肯定是否確信資料。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 JBL 於 27-1-2019 18:07 發表
呢支野原來射得好遠下,較好哭泛,0.28珠.原裝有成80米左右喎,唔係講笑.....
係用system7-2果種hop up?
以前system7果隻hop up玩死人 原廠膠易脹 粒鋼珠又易走位
System7-2好d

引用:
原帖由 jn_jona 於 28-1-2019 11:58 發表

係用system7-2果種hop up?
以前system7果隻hop up玩死人 原廠膠易脹 粒鋼珠又易走位
System7-2好d
沒有用鋼珠壓點,跟KWA 416D 一樣都是用像MARUI 手槍似的鐵片下壓。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 28-1-2019 12:56 發表

沒有用鋼珠壓點,跟KWA 416D 一樣都是用像MARUI 手槍似的鐵片下壓。
好似幾好wor
唔知氣化點呢?

回覆 33# 的帖子

其實Kriss  同mp7都有其他廠出過輕匣,但效果不佳所以消失。

回覆 36# 的帖子

鋼珠hop up  已停産三年以上,現時kwa ksc槍一定係下壓銅片。其實識執鋼珠hop up 係勁啲。只要將鋼珠用鏍絲膠痴實拋滑個hop up  環加油就已經可以。其實下壓片有設計上缺點,就係連法時冇法將彈定係適當位置,所以連法時彈道又近又遠以m4系统更甚。

我係水立方用0.3差唔多可以係場頭打到落場尾 而且好準
我用試左V2輕匣係用到加
原裝槍可以咁真係 沒野可以講

但我未開過入面黎睇
唔知係唔係鋼件

引用:
原帖由 nec338 於 28-1-2019 17:51 發表
我係水立方用0.3差唔多可以係場頭打到落場尾 而且好準
我用試左V2輕匣係用到加
原裝槍可以咁真係 沒野可以講
是昨天嗎?昨天我也在新海灣打 GBB 釘,看見唯一一把焦碳 21,莫非就是師兄您?

發新話題