發新話題

[雙鐘]Kar98-跳殼木身Gas開箱

引用:
原帖由 Kwind 於 29-1-2019 23:11 發表

呢一個位仲有個小心得...最後呢幾MM有3分2係壓BOLT尾條撞針彈弓...

而最後3分1係另一下力係將粒殼壓入BOLT頭比拗殼勾勾住粒殼

試過下拋殼勾彈弓頗硬...雜物盒搵左條大約軟40%左右裝左一試

拋殼一樣咁遠 ...
我試過用DBOY 啲舊彈,一樣玩到, 唯一有D差少少condition的彈會卡唔身個勾, 要大力少少壓條bolt卡實個彈,   
ching你呢個換彈方法應該可以令殘彈翻生, 等我都試下..
但唔太識拆bolt, 返去望下先.

我係悲悲搵到呢件嘢, 但仲貴過支槍..
如果有大陸廠出就好, 可以玩下emery at the gates

剛好彩比我搵到條軟50%彈弓, 換咗之後, 入勾果下順晒, 最好係, 以前dboy D 殘彈用得返, 本來成功跳出係60%, 而家提升去到100%,
應該係彈弓軟咗, 唔洗硬推入去都可以卡住D殘晒邊的彈殼... 真係正

THX CHING 教路

PS: D殘彈成九年前, 彈底邊已經頗晒口.....

引用:
原帖由 阿堅 於 31-1-2019 09:49 發表

Marushin cz75 最近重出過

...
有嗎?  唔多覺, 幾時出過? 真係要買返支, 但唔覺各大槍店FB有講過

引用:
原帖由 Kwind 於 31-1-2019 14:24 發表

換完真係差好遠...好似變左另一支槍咁...可惜原裝只係就咁COPY過去產品...唔係的話一出廠應該可以完美好多
最重要係減低損耗, 我見五飛都賣160, 貴呀,

下個project就等下個彈殼片, 同埋有冇人出埋個scope mount

以前DBOY有出過, 而家當然賣晒啦.

引用:
原帖由 jacobchan3 於 31-1-2019 18:06 發表
彈殼片我見老虎網有得買
佢個網成日無貨扮有貨, 你有冇試過就咁網訂?  真係出到貨?

引用:
原帖由 Kwind 於 31-1-2019 20:36 發表

記得好耐好耐之前睇過個POST...係講支[D男]98K

物主話用[D男]出既殼片反而難入...最後網上買左真殼片...入得非常順暢

事隔咁耐...而且轉左廠造...真係要買黎入過先知了
dboy vs bell 彈殼, 除咗DBOY拋咗光, 閃D, 其他一模一樣,

問題在於, 真彈片是否可以入口.. 我唔清楚, 亦唔敢

發新話題