發新話題

KWA TAR 21 GBB ( FLAT TOP 版 ) 開箱及評測

引用:
原帖由 happypony 於 10-3-2019 10:24 發表
其實我個人唔贊成換飛標,因為出力比較冇咁稳定。個人比較喜歡mega arms飛機方便稳定。飛標彈弓減力我有試過但要估,同後來有兩條bolt用一硬一軟彈弓唔知點解出力一樣,所以換飛機比較可除。如果mega ar ...
謝謝解答~不過我今日已經屎忽痕去咗買飛標

如果換飛標唔好
咁點樣減力比較好
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

今日终於見到tar 21 飛機,唔好意思發現同m4唔同所以mega arms 唔fit ,咁只有換飛標一條路sorry.

而且要試唔同飛鏢,有啲腌再under 1j, 有啲1.2j, 所以師兄要有冒險精,不停拆pin裝pin,試力度同氣化

其實用土炮加厚頂飛標

引用:
原帖由 keigowong 於 11-3-2019 20:24 發表
其實用土炮加厚頂飛標
新手一問,加厚左就會減力?

正常頂前咗飛標應該減到力

引用:
原帖由 醉貓星人 於 11-3-2019 20:35 發表
自家土炮(中間果粒)
請問師兄咁樣整完之後咩力左右?

回覆 114# 的帖子

20度 1.1至1.4j左右。 呢排熱就1.4至1.7左右,0.3珠。有待改良,始終官方仲未有零件賣,唔敢拆咁多次。(ps. 果三條pin硬過處女。)如果玩cqb就用紅色果粒

引用:
原帖由 醉貓星人 於 18-3-2019 19:05 發表
20度 1.1至1.4j左右。 呢排熱就1.4至1.7左右,0.3珠。有待改良,始終官方仲未有零件賣,唔敢拆咁多次。(ps. 果三條pin硬過處女。)如果玩cqb就用紅色果粒
紅色咩力左右?
我拆到飛機尾條 pin而家手邊無工具卡關中...

回覆 116# 的帖子

20度1j或以下,熱天未試

今日試咗紅飛鏢……冇改下……0.6J

回覆 118# 的帖子

而且極容易jam彈

咁睇來裁管減力會容易d

發新話題