發新話題

KWA TAR 21 GBB ( FLAT TOP 版 ) 開箱及評測

回覆 89# 的帖子

都可以換飛標彈弓
換條軟身D加可以到1.5

https://www.rainbow8.com/product ... -ksc-kwa-umarax-gbb [/quote]

感謝師兄
引用:
原帖由 nec338 於 1-3-2019 09:32 PM 發表
都可以換飛標彈弓
換條軟身D加可以到1.5
請問哪裡有得配,同埋點分軟硬?

用RA TECH較力飛標,0.3珠1.5j max

http://www.redwolfairsoft.com/re ... P7_System_7_GBB.htm

Tar 21原裝真係太大力(.25珠1.9J上下) 想減力
因為我手頭上有另一支原裝KWA mega arms AR15
想請教下各位,我可唔可以直接交換兩支槍入面既飛鏢去做到減力既效果?

回覆 95# 的帖子

兩者飛標沒有不同,只有飛機不同。Mega arms 飛機頂住飛標條pin比其他飛機前所以出力小,你可以將兩支槍既飛機互換試一試。

引用:
原帖由 happypony 於 4-3-2019 17:23 發表
兩者飛標沒有不同,只有飛機不同。Mega arms 飛機頂住飛標條pin比其他飛機前所以出力小,你可以將兩支槍既飛機互換試一試。
兩者飛機可以直接互換?

可以

請問如果用咗DP飛標會大約降到幾多J左右??

回覆 99# 的帖子

其實我個人唔贊成換飛標,因為出力比較冇咁稳定。個人比較喜歡mega arms飛機方便稳定。飛標彈弓減力我有試過但要估,同後來有兩條bolt用一硬一軟彈弓唔知點解出力一樣,所以換飛機比較可除。如果mega arms出力太底你可以磨博飛標底來加力。我用tonic飛標大约1.2—1j之間。

引用:
原帖由 happypony 於 10-3-2019 10:24 發表
其實我個人唔贊成換飛標,因為出力比較冇咁稳定。個人比較喜歡mega arms飛機方便稳定。飛標彈弓減力我有試過但要估,同後來有兩條bolt用一硬一軟彈弓唔知點解出力一樣,所以換飛機比較可除。如果mega ar ...
點解換飛鏢會唔穩定

因為原裝飛標頭係三塊“翼”令飛標可以稳定處於中間,相反減力標係圓柱當有气時會不停擺動令出气不均,個人經驗每發可以由1.2j跌落.9j再上1.1j如此類推個。

引用:
原帖由 happypony 於 10-3-2019 16:04 發表
因為原裝飛標頭係三塊“翼”令飛標可以稳定處於中間,相反減力標係圓柱當有气時會不停擺動令出气不均,個人經驗每發可以由1.2j跌落.9j再上1.1j如此類推個。
但果種減力飛鏢唔係同KSC日版飛鏢一樣設計咩 ?
咁即係話KSC日版鎗一樣有呢個問題 ?

以我所知日版台版飛標一樣,但日本用134氣。

引用:
原帖由 happypony 於 10-3-2019 16:25 發表
以我所知日版台版飛標一樣,但日本用134氣。
原來如此, 咁應該係我資料來源有誤

Thanks

發新話題