發新話題

[others] 想砌m16a4

想砌m16a4

https://www.youtube.com/watch?v=OGHKD_X6-Rw影響, 小弟想砌枝硬托,20吋管,iron sight(最好係carry handle式)m16
用黎收藏打靶用
應該用GHK m4 v2定Marui mws(栗米筒版?)砌?
如果可以希望師兄可list埋要上外觀件,小弟對gbb冇咩研究

ghk 似真鐵
馬記性能好 自己簡

M16a4 打3連發基本得大蛇先砌到正規
只要求A4外型其實砌乜系統冇所謂,如果要像真用v記砌係最像真選擇了

2枝都唔得

m16a4 係行burst, 冇full auto

同埋砌咁長管通常有2個問題

1. 過火
2. 用短內管既話有機會bb彈中外管/火帽

我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 gainax 於 2-2-2019 18:56 發表
M16a4 打3連發基本得大蛇先砌到正規
只要求A4外型其實砌乜系統冇所謂,如果要像真用v記砌係最像真選擇了
大蛇唔係一枝過唔使砌既咩

MWS system何來梗柄...

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 2-2-2019 19:13 發表

大蛇唔係一枝過唔使砌既咩
只要有米叫原廠唔砌自己砌冇話唔得既

現成的GBB有「豬&標」,「明窗店」好似有成槍賣。

引用:
原帖由 Sineta 於 2-2-2019 19:14 發表
DIY冇話唔得既
https://www.youtube.com/watch?v=7RHf6mscBXE

引用:
原帖由 Sineta 於 2-2-2019 19:14 發表
買GP條長通 應該可以裝返GP梗托
再唔係 去買台仔野 不過就應該麻煩d

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 2-2-2019 19:00 發表
2枝都唔得

m16a4 係行burst, 冇full auto

同埋砌咁長管通常有2個問題

1. 過火
2. 用短內管既話有機會bb彈中外管/火帽
ghk m4 加 tnt 455管會過火?

唔使三連發,反正我都淨係用單發

回覆 11# 的帖子

Ghk m4 14.5寸原裝夏天有機會過jj

引用:
原帖由 cky0311 於 2-2-2019 20:36 發表
敢玩20吋即係得marui mws可以玩?
但好似聽過mws原裝唔夠力推敢長管

引用:
原帖由 cky0311 於 2-2-2019 20:36 發表
佢飛機做一體難改細力,就算低初速飛機夏天6.03 365mm管好易>1.5
基本上20吋管要加長內管力水就更...
馬記細力好多又可以拆飛機易改細力d, 唔求彈度20吋管配m4內管都射得出?

發新話題