發新話題

[others] 想砌m16a4

我都想整XM177E2...
不過得Viper同埋WE...

引用:
原帖由 Opica 於 4-2-2019 22:58 發表
我都想整XM177E2...
不過得Viper同埋WE...
豬p都有出A1身,另有出過cnc a1身比豬香港
除非再有廠出A1上身比馬記(現有出A1下身),唔係就得返大蛇同我們較易揾到了

引用:
原帖由 小鬼182 於 4-2-2019 22:31 發表

點樣係最正宗?m16A4吾係剩得FN有,colt都有M16A4,ARMY就係用Colt既M16A4,NAVY先用FN,用Colt花都唔可以話佢錯∼∼
冇記錯A4首批大單好似係FN做,colt得二奶合同唔夠FN頭炮出名掛?

USMC用FN喎!
引用:
原帖由 gainax 於 4-2-2019 23:32 發表

冇記錯A4首批大單好似係FN做,colt得二奶合同唔夠FN頭炮出名掛?
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 4-2-2019 23:42 發表
USMC用FN喎!
其實usmc知名度高d定陸軍
如是計頭炮唔係FN做一大批先打響頭
不過真鐵界傳FN質量>colt可能都有關係

之前FN M16A4係一缐列裝,而家好似用M4 Carbine。
引用:
原帖由 gainax 於 5-2-2019 00:12 發表

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 5-2-2019 00:19 發表
之前FN M16A4係一缐列裝,而家好似用M4 Carbine。
黎緊好似想全線玩m27/m38

引用:
原帖由 gainax 於 5-2-2019 00:12 發表

邊個平買邊個姐 投標既野
陸軍m4a1最新張單好似係m&p中 650usd一枝

當年226係好過m9 買m9都因為平
前提係美佬睇Standard, spec

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-2-2019 01:27 發表

邊個平買邊個姐 投標既野
陸軍m4a1最新張單好似係m&p中 650usd一枝

當年226係好過m9 買m9都因為平
前提係美佬睇Standard, spec
其實colt啲現代槍好似唔係咁入流,近年一步步比其它廠食埋老巿場
遲下兵仔用哂新廠M4a1班airsoft廠唔知會唔會捨棄馬仔轉其它廠標?
不過個人軍版鐘意馬仔marking多d,最好美軍dm4/m4a1轉哂416, 咁玩具呢邊既人通常照根就有借口買新玩具玩416 LU

引用:
原帖由 48191 於 5-2-2019 00:19 發表
M4/M4a1 Carbine其實應該都過氣, 基本上至少升做416 upper set好過將m4改少少做A1叫升級,話哂ar15系統可靠性現代唔入流...

其實你講得啱,不過而家啱心水嘅玩具肆壹陸真係冇。
引用:
原帖由 gainax 於 5-2-2019 08:09 發表

M4/M4a1 Carbine其實應該都過氣, 基本上至少升做416 upper set好過將m4改少少做A1叫升級,話哂ar15系統可靠性現代唔入流...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 5-2-2019 09:50 發表
其實你講得啱,不過而家啱心水嘅玩具肆壹陸真係冇。
而家kvva算ok又唔貴急可以玩住先既,不過玩緊馬記系統班玩家相信等得都唔會玩其他系統了,佢而家出mk18 次世袋遲下九成出gbb版,再之後賺夠M4身應該係時候出416了,

而家馬記都有416cnc kit可以解決,我個人最希望馬記出M16a2三連發 佢原本M4身些啦曲隻色做得最似90年代colt灰,以馬記系統氣化咁強打3連發行到全行程根本無得頂。。。

引用:
原帖由 gainax 於 5-2-2019 10:42 發表

而家kvva算ok又唔貴急可以玩住先既,不過玩緊馬記系統班玩家相信等得都唔會玩其他系統了,佢而家出mk18 次世袋遲下九成出gbb版,再之後賺夠M4身應該係時候出416了,

而家馬記都有416cnc kit可以解決,我個人最希望馬 ...
89式輕彈弓都打到三連 日本仔d野真係好癲

ZET System 打到Burst,個司牙唔係鋼都惡搞。
引用:
原帖由 gainax 於 5-2-2019 10:42 發表

而家馬記都有416cnc kit可以解決,我個人最希望馬 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:

當年海軍同陸軍都各自向FN同colt訂購m16a4,只係海軍向FN訂購既數量俾陸軍向colt訂購既數量多好幾倍,當中既原因係海軍尤其USMC係第一線向前進軍既部隊,相對防衛性質既陸軍槍枝消耗多好多...所以當時海軍幾乎全面換裝FN M16A4時,陸軍仲有大部分人用緊m16A1/A2,而且陸軍用到20吋既m16機會吾多,反而較短較靈活既M4/M4A1比較常用,而後來陸軍都無同colt攞m16a4而係轉移同海軍一樣問FN攞貨,當中最大原因都係質量問題....所以colt既M16A4現代幾乎全面絕跡於美軍部隊....但絕跡歸絕跡,又吾可以話FN既M16A4先係正宗!!

發新話題