發新話題

[GHK] GHK AK邊枝最好?

回覆 105# 的帖子

我已知司牙是必爆的,也聽聞不同隊友有過爆哭泣座及斷 hanmer 經驗,但各自都以為只是個別事件或人品問題,如此看來這些同屬消耗品,何時要換只係時間問題。。。

引用:
原帖由 48191 於 14-2-2019 20:10 發表
其實.....個老原哭泣座係好易爛....我打Full打爆咗,谷X氣換咗樹葉。事實上,我去台灣論壇睇過「炸藥」嘅介紹,打手極多,文章水份亦高,所以我平平哋用樹葉,但其實亦不錯。
我個人認為, ...
只可惜用aeg身

咁師兄用咩膠同咩管

司牙我都壞過,個時支槍係人地送唔識搞係揾朗哥先知咩問題

Tnt個hop up座我係貪佢成舊鐵唔易爛

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-2-2019 20:41 發表

只可惜用aeg身
咩意思

消耗品已經是預咗,反而最怕落場打打吓壞呢樣斷嗰樣,極其冇癮。
引用:
原帖由 olw0978 於 14-2-2019 20:38 發表
我已知司牙是必爆的,也聽聞不同隊友有過爆哭泣座及斷 hanmer 經驗,但各自都以為只是個別事件或人品問題,如此看來這些同屬消耗品,何時要換只係時間問題。。。
究竟世界上還有神嗎?

應該係往事。
以前GHK未發圍嗰陣時,係用D-Boy電槍,就咁塞自家GBB Box去做GBB AK。後來改同LCT合作,改用LCT的AK電槍殼去造GHK AK。你可以留意到LCT的AK補品,係裝到落GHK AK度。我個頂骨就係LCT出品。
到真真正正有自己開發的製品是KAC PDW,但後來因版權問題停產咗,咁唯有開發GHK G5。GHK G5內件有一部份同PDW通用。後來GHK 自家開發M4A1先叫完全發圍。但非常奇怪地,GHK突然有條Line竟然去賣GHK自家Tee,非常不務正業。
引用:
原帖由 TheOrigina1 於 14-2-2019 21:15 發表

咩意思
究竟世界上還有神嗎?

題外話。
十多年前的AEG時代,VFC曾經出過非常精美的AK電槍。AKS-74U DX Ver2,其鋼殼、彈匣顏色、積層木「傢私」的工法可算是頂尖,在當時是極「高端」的AK,性能不差。但再和GHK AKS74U比,其外觀及木傢私之工法幾乎一致,令人不得不懷疑是出自同一間OEM廠。
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 14-2-2019 22:08 發表
應該係往事。
以前GHK未發圍嗰陣時,係用D-Boy電槍,就咁塞自家GBB Box去做GBB AK。後來改同LCT合作,改用LCT的AK電槍殼去造GHK AK。你可以留意到LCT的AK補品,係裝到落GHK AK度。我個頂骨就係LCT出品。
到真 ...
好似仲有間舖係台灣

沙漠龍。
佢有度好,訂件特快,星期一入單,星期二Confirm再入數,件貨星期四、五就到。但亦經歷過慘痛教訓。
引用:
原帖由 TheOrigina1 於 14-2-2019 22:54 發表

好似仲有間舖係台灣
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 14-2-2019 23:01 發表
沙漠龍。
佢有度好,訂件特快,星期一入單,星期二Confirm再入數,件貨星期四、五就到。但亦經歷過慘痛教訓。
我講佢d衫
沙漠龍又咩事

誤會咗,sorry。
引用:
原帖由 TheOrigina1 於 14-2-2019 23:17 發表

我講佢d衫
沙漠龍又咩事
究竟世界上還有神嗎?

回覆 118# 的帖子

我好采,暫時只係試過交戰途中爆司牙,連發失效變單發,其他未遇過,不過當時也虛驚一場

呢啲小事喇....
引用:
原帖由 olw0978 於 17-2-2019 08:11 發表
我好采,暫時只係試過交戰途中爆司牙,連發失效變單發,其他未遇過,不過當時也虛驚一場
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 olw0978 於 17-2-2019 08:11 發表
Sidearm大顯身手既好時機

發新話題