17 12
發新話題

[Marui] 馬記416a5

馬記416a5

話時話原來又有廠出kit比馬記
今次竟然咁快手出到A5
https://m.ruten.com.台灣/goods/show.php?g=21846981300394
幾時先照顧下oldschool班玩家
M733 m16a1 m16a2

引用:
原帖由 gainax 於 9-2-2019 23:01 發表
話時話原來又有廠出kit比馬記
今次竟然咁快手出到A5
https://m.ruten.com.台灣/goods/show.php?g=21846981300394
幾時先照顧下oldschool班玩家
M733 m16a1 m16a2
呢套好似都幾耐
朗哥店面有得睇

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 9-2-2019 23:24 發表

呢套好似都幾耐
朗哥店面有得睇
咁就真係唔覺有,仲以為得之前出個份416舊款
而呢份kit個價有d嚇親 對比返之前sai/bad556 kit算合理d。。。

始終覺得... 花重金落支馬記玩外觀有 D 唔抵... 外表幾靚都係行玩具數內在
仲要 V 記都有出 A5,外觀夠靚仔吧,1/5 價錢 only

不過呢 D kit 都唔係 for 我地玩吧

引用:
原帖由 no-name 於 10-2-2019 11:52 發表
始終覺得... 花重金落支馬記玩外觀有 D 唔抵... 外表幾靚都係行玩具數內在
仲要 V 記都有出 A5,外觀夠靚仔吧,1/5 價錢 only

不過呢 D kit 都唔係 for 我地玩吧
過萬改份kit內部仲係原本亞鉛未科水改過,砌支成本又高左d既  
如有米砌同一成本,我偏向買份屋仔鏡+3x set加V記支可能先=份kit價錢
其實一直有疑問,呢D kit咁貴又咁靚是不是真係有人捨得拎落場hi花撞崩...

引用:
原帖由 gainax 於 10-2-2019 16:14 發表

過萬改份kit內部仲係原本亞鉛未科水改過,砌支成本又高左d既  
如有米砌同一成本,我偏向買份屋仔鏡+3x set加V記支可能先=份kit價錢
其實一直有疑問,呢D kit咁貴又咁靚是不是真係有人捨得拎落場hi花撞崩...
改完馬記唔落場不如V 記一步到位
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 gainax 於 10-2-2019 16:14 發表

你講個個會改kit 又落場hi花撞崩個個人就係我
我覺得無問題 反正都係要用黎打 當藝術品又晒左佢

引用:
原帖由 Polar 於 10-2-2019 22:52 發表

你講個個會改kit 又落場hi花撞崩個個人就係我
我覺得無問題 反正都係要用黎打 當藝術品又晒左佢
米王出現
如果個排中到波我都冇所謂最多一支打一支收藏

引用:
原帖由 gainax 於 10-2-2019 23:21 發表

米王出現
如果個排中到波我都冇所謂最多一支打一支收藏
氣槍唔洗多 一支打得順又滿足到自己外觀要求就夠
所以我都係得番一支長火同一堆比佢既零件

原本有興趣,但又要揾vfc a5散件砌埋剩餘果d部分,最麻煩a5 charging handle又要買vfc再改落去馬記度,再加埋個HK marking bolt, 一闊三大,仲要花時間搞...

引用:
原帖由 Polar 於 13-2-2019 01:38 發表

氣槍唔洗多 一支打得順又滿足到自己外觀要求就夠
所以我都係得番一支長火同一堆比佢既零件
玩耐左好難忍手喎 馬記m4我斷斷續續都買左3支得一支改左會間中玩下,其他冇玩過等下oldschool補品身先算,其實我想等下鍛造,cnc始終貴冇水下下砌咁貴

引用:
原帖由 gainax 於 13-2-2019 23:36 發表

玩耐左好難忍手喎 馬記m4我斷斷續續都買左3支得一支改左會間中玩下,其他冇玩過等下oldschool補品身先算,其實我想等下鍛造,cnc始終貴冇水下下砌咁貴
最抵係唔係mk18

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 14-2-2019 00:32 發表

最抵係唔係mk18
如果唔理marking, 淨係買個handguard同cqbr就ok, 我都買咗支咁砌落場

引用:
原帖由 higundamhws 於 14-2-2019 21:21 發表

如果唔理marking, 淨係買個handguard同cqbr就ok, 我都買咗支咁砌落場
右邊槍身個mk18 marking?

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 14-2-2019 22:03 發表

右邊槍身個mk18 marking?
Wil tech有 但好貴

17 12
發新話題