28 12
發新話題

[KSC/KWA] 想問ksc hk416c 哪裡可以買到和大概多少錢?

引用:
原帖由 jn_jona 於 12-2-2019 23:24 發表

G兄用咩執呢個位呢?
以前陶落幾草有set三支細模型銼不過好流下
先用把大銼磨斜少少再用細執返啱角度其實ok
係肉酸d冇計,有錢買手磨機好快手搞掂

引用:
原帖由 xXhihi3Xx 於 12-2-2019 09:25 PM 發表
請問是如何難set?
佢個Buffer係一組貫穿個Buffer tube同半條Bolt, 結構仲要係雙彈弓設計(即係好似Gen4 Glock咁), 條Buffer組既總長度(力度)係由中間一條長螺絲決定, set得太短會回唔曬同對唔郁Auto Sear(即係連發變單發仲要Jam彈), set得太長又會令條Bolt行得唔順, 要set到恰到好處再落螺絲膠先得
解決辦法唔係無, 你可以睇下買唔買到WE 416C個setBuffer, 直接解決問題不過失去仿真結構(不過真鐵416C米又係胎死腹中, 結構太複雜)

回覆 17# 的帖子

即系我要把buffer 放在槍內再上螺絲?

如果真係對GBB完全唔熟悉真係唔建議買VFC

回覆 19# 的帖子

hmmm,ok
哪裡可以買到we 的888c?

回覆 20# 的帖子

唔想搵就軍軍軍

引用:
原帖由 xXhihi3Xx 於 13-2-2019 09:45 AM 發表
hmmm,ok
哪裡可以買到we 的888c?
軍軍軍

引用:
原帖由 xXhihi3Xx 於 13-2-2019 06:49 AM 發表
即系我要把buffer 放在槍內再上螺絲?
上完先擺入槍, 即係錯左要再拆槍先搞到

唔一定話要買WE888C既, 你去軍軍軍睇下有無佢組Buffer set配, 有既直接擺落VFC用就解決問題, 始終VFC係齊Marking唔洗煩

引用:
原帖由 Flanker 於 13-2-2019 13:52 發表

上完先擺入槍, 即係錯左要再拆槍先搞到

唔一定話要買WE888C既, 你去軍軍軍睇下有無佢組Buffer set配, 有既直接擺落VFC用就解決問題, 始終VFC係齊Marking唔洗煩
配唔到都可以訂
但we888c都係要較個尾托蓋既長度 但好方便
另外打果時要開左隻托
如果唔係尾托果枝pin會擴孔 唔知點解

回覆 24# 的帖子

我還是先收支888c 來研究一下好了
畢竟我還沒玩過這個系統

回覆 24# 的帖子

你的意思是說可以在槍中扭那顆螺絲?

其實買vfc 416c 唔好預左落場。 因為果坑太大, 要用大眾的愛同時間先填到。
利申有vfc 416d 2017ver

引用:
原帖由 xXhihi3Xx 於 13-2-2019 16:48 發表
你的意思是說可以在槍中扭那顆螺絲?
個尾通 尾位有個蓋 收緊就行程短d 放就行程多d
行程唔可以太長 會夾扁條bolt 太短冇bolt lock

28 12
發新話題