發新話題

1911 6004 問題

1911 6004 問題

想問下咁多位有用Safariland 6004 for 1911既師兄
我枝鎗入咗holster之後,我可以伸到隻手指去解thumb safety,亦可以伸到隻手指入去trigger開鎗
但係枝鎗明明已經隊到最入,再點用力都冇得再隊,想問下係個設計本身係咁?定係個套唔fit我d鎗?
我仲有兩個for其他鎗用既都唔係咁的

Thanks

咁得意?
引用:
原帖由 tf141 於 17-2-2019 11:50 發表
想問下咁多位有用Safariland 6004 for 1911既師兄
我枝鎗入咗holster之後,我可以伸到隻手指去解thumb safety,亦可以伸到隻手指入去trigger開鎗
但係枝鎗明明已經隊到最入,再點用力都冇得再隊,想問下係個 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 17-2-2019 12:23 發表
咁得意?
好得意

樓主的槍套是否可加槍燈果一款?
我曾用我的A貨可加槍燈的款式測試,
在沒有裝上槍燈情況下,有樓主所述情形一樣.

引用:
原帖由 kornhill401 於 17-2-2019 13:42 發表
樓主的槍套是否可加槍燈果一款?
我曾用我的A貨可加槍燈的款式測試,
在沒有裝上槍燈情況下,有樓主所述情形一樣.
唔係,應該係for冇裝鎗燈但係有骨既1911
型號係6004-56

用傳統1911款6004 Holster 從來未試過咁....你嗰支係乜槍?
引用:
原帖由 tf141 於 17-2-2019 13:46 發表

唔係,應該係for冇裝鎗燈但係有骨既1911
型號係6004-56
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 17-2-2019 13:50 發表
用傳統1911款6004 Holster 從來未試過咁....你嗰支係乜槍?
傳統1911款6004係咪即係6004-53 ?

引用:
原帖由 48191 於 17-2-2019 13:50 發表
我手上有既所有1911全部都係咁

樓主,你現在用的,是否這一款槍套呢?

引用:
原帖由 kornhill401 於 17-2-2019 16:47 發表
樓主,你現在用的,是否這一款槍套呢?
Exact7ly
Ching你呢枝係M45A1 ?
我睇你一樣可以伸隻手指入去扣trigger啦

我終於明你講乜。但M1911A1,要鎖Thrumb Safety先插入槍套,即是Hammer Up,否則應該冇辦法上鎖。
呢隻6004嘅初衷係咁,你枝M1911A1係要咁先至入到套,如果不鎖Thrumb Safety,你一插枝槍入去, Slide會頂住,被迫向後移,你一鎖Safety就完全冇問題;而你Draw槍時,預你有Trigger Displine,唔金手指,就算有你都冇解開Thrumb Safety,點走火呢?何況個鎖本身隔住個Hammer,應該冇問題。除非你插槍時係用Thrumb夾硬頂實Slide尾咁入,而又同時Hammer Up同冇啟動Thrumb Safety先會有機會出事,但User Manuel有講過係唔應該咁做。
引用:
原帖由 tf141 於 17-2-2019 16:59 發表

Exact7ly
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 17-2-2019 19:25 發表

我終於明你講乜。但M1911A1,要鎖Thrumb Safety先插入槍套,即是Hammer U ...
唔係話會走火,只係覺得個設計最好唔好咁樣啫
知道係正常就ok了

如果按照User Manuel去做,是沒有問題的。
引用:
原帖由 tf141 於 17-2-2019 19:59 發表

唔係話會走火,只係覺得個設計最好唔好咁樣啫
知道係正常就ok了
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 tf141 於 17-2-2019 16:59 發表

Exact7ly
槍不是我的,這只是我從綱上找到的圖片.

引用:
原帖由 kornhill401 於 18-2-2019 18:21 發表

槍不是我的,這只是我從綱上找到的圖片.
OIC

發新話題