33 123
發新話題

[others] kj kc02 vs marui mws

kj kc02 vs marui mws

就準度同氣化而言,邊枝好? (計埋改下管同皮)

改埋無人知架喎
手工 管膠做工 太多因素

畸屍靈異如果扣得密,隻彈匣好易凍,在冬天會很不利,所以冬天落場都比較少人用

引用:
原帖由 olw0978 於 18-2-2019 07:27 發表
畸屍靈異如果扣得密,隻彈匣好易凍,在冬天會很不利,所以冬天落場都比較少人用
我成日見有賣二手kc02,裝哂x22 bolt又改管皮,價錢同原裝mws差唔多,買唔買得過?

回覆 4# 的帖子

畸屍靈異冬天"泣",但夏天又可能會爆燈,算是要勤保養的槍。打法方面,絕對不適合衝鋒,所以要看閣下的打法是否能適應。

引用:
原帖由 olw0978 於 19-2-2019 00:29 發表
畸屍靈異冬天"泣",但夏天又可能會爆燈,算是要勤保養的槍。打法方面,絕對不適合衝鋒,所以要看閣下的打法是否能適應。
主要打遠距離單發,準度同mws比呢?(當大家都改tnt set/楓力管皮…)

個人比較kc02
可落場即打
如改,主要tnt管同x22標
kc02又5貴
新槍千四蚊搞掂
甲只要280

引用:
原帖由 michael616 於 19-2-2019 02:28 發表

主要打遠距離單發,準度同mws比呢?(當大家都改tnt set/楓力管皮…)
未比較過,對此無發言權

隊友意見:從維護角度,畸屍靈異結構簡單,容易多了

但現在是冬天,他們都用 mws 居多。。。

Mws啦,基本上落場性能之選唔係馬記MWS就CQBR,
一係mtr16

引用:
原帖由 death457 於 19-2-2019 05:30 發表
個人比較kc02
可落場即打
如改,主要tnt管同x22標
kc02又5貴
新槍千四蚊搞掂
甲只要280
樓主,一於揀呢支啦.

但Kc02 唔Milsim囉,民用小口徑步槍點可以拿黎上戰場呢﹖

引用:
原帖由 pmcoperator 於 19-2-2019 15:07 發表
但Kc02 唔Milsim囉,民用小口徑步槍點可以拿黎上戰場呢﹖

10/22 IDF

我要玩耍故我在

引用:
原帖由 werewolf319 於 19-2-2019 15:38 發表

https://www.rugertalk.com/attach ... 1022-517-jpg.11311/
10/22 IDF
佢地好似用黎做非致命武器

馬記係信心保證
但其實兩支槍完全唔同類
如果計埋好玩程度 馬記M4起碼有full auto

引用:
原帖由 jn_jona 於 19-2-2019 15:42 發表

佢地好似用黎做非致命武器
個名係咁叫姐,因為用來射平民而唔係軍人
不過講返玩具槍,馬記m4一定好玩d,始終新設計又有連發
Kc02是廿年的舊設計,本身只有單發
我要玩耍故我在

33 123
發新話題