發新話題

[others] Mp5 gbb的推介

下面是舊版Bolt
上面是新版bolt一體成型, 而且紅圈果組零件也改了跟G3類似,原本舊版不是這樣一件過的。呢個改動應該是有助份bolt前後移動時會平穩D(舊版份bolt行走時會有可能左右走位)

附件

6-3-2019 10:03

反而想知舊版零件會唔會仲出, 如飛機/bolt等等
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 6-3-2019 10:10 發表
反而想知舊版零件會唔會仲出, 如飛機/bolt等等
你無買鋼bolt頭?現在應該不會再出了

引用:
原帖由 JBL 於 6-3-2019 10:07 發表
新板飛機大D,後座更好
但新版setting 又改左不靠切氣,像是要開超必又先真係做到大後座.

引用:
原帖由 RCman 於 6-3-2019 09:53 發表

其實不是大翻新,重點是換了全份bolt, 匣及下身切氣片
新版有停彈功能了。
彈匣上彈有個凸膠,無彈頂住個Bolt就不能再射。
新版斷彈設計同舊版原理基本一樣,唔計支煲後定左唔好睇
其實同以前一樣份膠飛機推彈桿撞夾上彈桿耐用度成疑,
遲下睇睇有冇廠出鋁飛機&夾上彈桿,用膠撞得多變型就。。。

引用:
原帖由 七點六二 於 6-3-2019 09:55 發表

等我出去搵仲有冇貨?
如果出面無貨,可以在'老虎'個網找找.

引用:
原帖由 RCman 於 6-3-2019 10:03 發表
下面是舊版Bolt
上面是新版bolt一體成型, 而且紅圈果組零件也改了跟G3類似,原本舊版不是這樣一件過的。呢個改動應該是有助份bolt前後移動時會平穩D(舊版份bolt行走時會有可能左右走位)
仲話NO COMPROMISE

又用飛機硬撞follower.....

回覆 66# 的帖子

舊版set得好一隻飛機基本上玩埋bolt stop兩三萬飛都冇問題.
對這種停bolt方式個人反而冇咩投訴,最小野野實得,沒太多機關缺失,不拖泥帶水.

引用:
原帖由 RCman 於 6-3-2019 10:25 發表

你無買鋼bolt頭?現在應該不會再出了
我有鋼bolt頭呀, 只係驚打爆飛機等等第時無得配
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 0050100 於 6-3-2019 13:23 發表
舊版set得好一隻飛機基本上玩埋bolt stop兩三萬飛都冇問題.
對這種停bolt方式個人反而冇咩投訴,最小野野實得,沒太多機關缺失,不拖泥帶水.
如果係咁似乎除左斷彈外觀唔好睇外都可以接受,
不過V記野要有決心先首衝觀望下先。。

引用:
原帖由 gainax 於 6-3-2019 16:27 發表

如果係咁似乎除左斷彈外觀唔好睇外都可以接受,
不過V記野要有決心先首衝觀望下先。。
剛入手,原因係新舊版bolt, upper, lower,mag都可以互換。
對於我有MP5A3舊版的人士來講,想支A3打得開心就換新件入去,想掛牆就換番份舊bolt....得左

引用:
原帖由 RCman 於 6-3-2019 17:35 發表

剛入手,原因係新舊版bolt, upper, lower,mag都可以互換。
對於我有MP5A3舊版的人士來講,想支A3打得開心就換新件入去,想掛牆就換番份舊bolt....得左
咁易升級有得諗,舊升到新版通用抵玩好多,
咁好多人可以復活支舊伴再戰

發新話題