發新話題

巴基斯坦擊落印度2戰機

引用:
原帖由 Ben_9413 於 27-2-2019 18:59 發表

梟龍?
中國稱為FC1梟龍,巴基斯坦稱為JF17雷電

引用:
原帖由 jn_jona 於 27-2-2019 20:24 發表

好寸wor remember the score 2:0
印度講自己又射返佢一隻落黎
呢個時候梗係送個殲20中隊過去數佢40比零

成飛股票升到停版

引用:
原帖由 LCH925 於 4-3-2019 04:37 發表

得罪講句,巴基斯坦再保養得好,有幾多架F16真係飛到上天都成問題
廿四架,想同印度佬總決戰咩,呢種大話大概只係呃到台仔
咁又唔係丫,巴基斯坦後勤能力隨時好過印度,而且人類空戰史上快鎗手就係巴基斯坦人M.M.Alam,駕駛F86一分鐘打五隻印度戰機落黎,連印度都承認其中四隻。

可能係超時空要塞咁,有印度歌舞越聽越好打呢

引用:
原帖由 LCH925 於 4-3-2019 15:19 發表

上TPP都睇到啦,都2019年居然仲有人信台軍可以夠大陸打
冇計,國軍新兵訓練開六鎗,教既係第一次世界大戰既戰術,你老鼠除頭盔左欺敵右欺敵,寧願教兵去破防騎兵既鹿樁都唔用時間教基本戰場急救。兵仔士氣基本上係冇,一開戰隨時係伊拉克果種死法,再衰D就係一戰法國咁幾個師罷打。

美軍係要求所有人都pass TCCCAC,唔求醫好但求萬一中彈可以自救救人,吊好條命等到裝備同技術更齊既68W、CLS過黎幫拖,連中國都開始有T3絲概念而且相當於68W既衛生兵越來越專業。台灣?食蕉啦,基層醫護兵係教EMT系統唔係3絲,EMT係圍繞白車同民間傷害展開既技術,冇白車就收皮,3絲係專救中彈鈍傷、而且預左冇白車支援。

班台灣本土派軍官?你一講唔好就批鬥你,大把去外國交流過既軍官返黎希望改革但一陣就"被退伍",直頭當你賣國賊。

打屁咩!

3 個讚好! TOP

引用:
原帖由 LCH925 於 4-3-2019 19:15 發表

講返句公道說話,一戰法軍絕對唔失禮
我希望你向佢地道歉
主要針對尼維爾攻勢期間既問題姐,由於總司令亂七咁黎,剩係頭五日既死亡人數已經係估計既十倍,醫療崩潰,然後兵仔到軍官都積怨爆炸齊齊罷工甚至掉左支鎗飲花酒。後來貝當接任司令先大致解決問題。

引用:
原帖由 LCH925 於 4-3-2019 20:48 發表

主要係尼維爾呢個人本身就好有問題
凡爾登一開始德軍目標係引出法軍主力再除除消滅(之後打到興起自己主動入埋去係之後的事),法軍防守就得
但係當時尼維爾仲係普法戰爭思維,開完炮就叫班兵仔硬攻,本身就不得 ...
咁就PK啦,係台灣論壇就有個軍官狂小我地,小埋前美軍、小埋真係比錢學T3絲既兵甚至唔小心小埋出國深造既教官話多餘,一句叫你衝就衝,唔衝就係抗命。結果人地美軍一句窒到佢顛哂:係,軍隊唔講人權,但士兵都唔會同你講人權。

而且國軍仲夠膽將戰場急救個波射比民間,自己乜春都唔做,大條道理話台灣道路四通八達醫院多,可以迅速後送......其實最迅速果個國家叫以色列,醫院離開前線得10鬆d公里,但戰場急救鼻祖係以色列,連美軍都要同佢地學野.....

引用:
原帖由 Ben_9413 於 5-3-2019 09:26 發表
一起趁火尋金吧

https://www.thefirearmblog.com/b ... uce-750000-ak-203s/

India To Produce 750,000 AK-203s

News Agencies from both India and Russia have confirmed th ...
乜武器都買哂番黎,零件唔通、口徑多彈匣多,大量買AR介面鎗轉頭又整AK,到底班人飲恆河水定啪左草?

https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=637&t=2766182

真係七到唔敢睇,連美軍軍官都對印度海軍評價極差,旗艦都零安全意識仲有奴隸制度,衛生極差,設備極殘,美軍軍官直頭評價為"開得出炮當贏左"

引用:
原帖由 kornhill401 於 6-3-2019 13:13 發表

一個貪污到七彩ge國家,想佢D軍備正常都無可能.正如上述美軍軍官的評價.Thx for sharing.
冇安全設備、意識而且環境污糟夾混亂,一支反艦飛彈打到即刻救火都救唔切.......不過巴基斯坦海軍規模細得太緊要,近排先訂左幾隻054艦同時計劃將自己既F22P送去中國升級一下,真係海戰除非印度high太大,否則想輸都.....

發新話題