16 12
發新話題

[others] 跳殼m4

跳殼m4

之前出跳殼sr25廠似乎有意出m4 size, 如果係咁就連ar15都有得玩入殼,煲back,跳殼,  操作方法同真一樣玩操作一流
https://m.youtube.com/watch?v=7-bDFzgFpMk&feature=youtu.be

其實top係2010年已經出左支退殻m4
不過係行電,近似AEG數。
我有一支,支野幾好玩,仲會Jam殻,非常彷真

而且係半價有找

Rarearms呢支M4都仲係grip入co2,所以隻grip係超肥
之前玩過人地支SR25 blowback 係幾大,不過D鋁殻又貴,同打得多就開始出事
可能因為佢個拋殻勾大勁,拉到條殻邊花曬就會jam
而且SR25又整個auto,而個auto又慢到呢

引用:
原帖由 阿堅 於 7-3-2019 01:18 發表

而且係半價有找

Rarearms呢支似乎都仲係grip入co2,所以隻grip係超肥
之前玩過人地 ...
玩具跳殼槍冇乜計...D殼返用再返用...所以見佢地都話轉用膠殼...到時睇下D膠殼咩價位...平既話當消耗品都OK既

引用:
原帖由 Kwind 於 7-3-2019 01:33 發表

玩具跳殼槍冇乜計...D殼返用再返用...所以見佢地都話轉用膠殼...到時睇下D膠殼咩價位...平既話當消耗品都OK既
我玩top d膠殻就大概2蚊粒
七百幾蚊(10000羊)一包500粒啡色殻同有七十幾蚊(900羊)30粒金色殻
理論上台仔應該可以做得平D,但睇rarearms佢賣野既定價似乎無咩可能

要睇賣幾銀同耐唔耐用, 當半自動民版砌支射靶應該幾過癮
外觀除左手柄肥d睇片支煲夠哂像真超越哂現時gbb, 如果解決到auto rof慢問題就正, 一雞清飛殻飛到

又係M4? 照計比SR25平D卦? Thx for sharing.

引用:
原帖由 阿堅 於 7-3-2019 01:18 發表

而且係半價有找

Rarearms呢支M4都仲係grip入co2,所以隻grip係超肥
之前玩過人地支 ...
琴日睇冇聽聲,聽返原來已用鍛造身+鍛造準星
內部應該全鋼? 係既話先1200美金唔算貴到冇吸引力既,而家買支蛇都要7~9千,
之前支極像真鍛造M4GBB都8千幾已冇哂,呢個全新像真玩法先9xxx,
無論趣味定收藏價值都超越GBB鐘意都值得考慮下 , 可惜成日M4...永遠冇oldschool型號

呢次M4 理論上bolt輕d行程又短D改良得好既話fullauto應該好過sr25,勸望下先算

引用:
原帖由 gainax 於 7-3-2019 20:41 發表

琴日睇冇聽聲,聽返原來已用鍛造身+鍛造準星
內部應該全鋼? 係既話先1200美金唔算貴到冇吸引力既,而家買支蛇都要7~9千,
之前支極像真鍛造M4GBB都8千幾已冇哂,呢個全新像真玩法先9xxx,
無論趣味定收藏價值都超 ...
但如果佢係照返上次sr25份內部,都真係得外觀彷真。其他數又未知佢跟成點
始終咁既價錢都係有D貴

引用:
原帖由 阿堅 於 7-3-2019 21:54 發表

但如果佢係照返上次sr25份內部,都真係得外觀彷真。其他數又未知佢跟成點
始終咁既價錢都係有D貴
應該都係入面唔像真,始終唔係彈殻叉氣要手柄入樽仔做唔到內構像真了,既然做唔到内構像真咁至少blowback方面要加強爽快d
,當支像真外觀跳殼版gbb咁玩初步體驗下真鐵操作都幾過癮
價錢大賣既話應該有得壓低一d,我諗唔少人主要真係睇爽唔爽先肯科水

最大問題在於彈殼的材料唔惦, 鋁太林好快玩完,   一係好似牛仔槍, 出銅彈, 耐用過鋁

一係就好似TOP, 出膠, 玩爆就換低成本.

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 7-3-2019 23:20 發表
最大問題在於彈殼的材料唔惦, 鋁太林好快玩完,   一係好似牛仔槍, 出銅彈, 耐用過鋁

一係就好似TOP, 出膠, 玩爆就換低成本.
片中個殻睇色水會唔會已係膠? 其實膠耐跌過金屬,以前玩過田中870都知,cnc鋁殻重身跌得多變型易jam,膠除左色水差d因輕身飛殻都遠d blowback亦快d,一雞full哂30飛其實係味準備耐過爽個幾兩秒

引用:
原帖由 gainax 於 7-3-2019 23:39 發表

片中個殻睇色水會唔會已係膠? 其實膠耐跌過金屬,以前玩過田中870都知,cnc鋁殻重身跌得多變型易jam,膠除左色水差d因輕身飛殻都遠d blowback亦快d,一雞full哂30飛其實係味準備耐過爽個幾兩秒 : ...
所以我都唔明佢係要用鋁...  一係量唔夠, 開模出膠彈殼成本仲高過CNC一推鋁彈殼...  始終成皮嘢一支槍, 有幾多人會買.

不過, 如果可以通用TOP的M4彈, 咁就另外講法. (但唔知仲有冇TOP彈賣)

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 7-3-2019 23:51 發表

所以我都唔明佢係要用鋁...  一係量唔夠, 開模出膠彈殼成本仲高過CNC一推鋁彈殼...  始終成皮嘢一支槍, 有幾多人會買.

不過, 如果可以通用TOP的M4彈, 咁就另外講法. (但唔知仲有冇TOP彈賣)
日本仲買到top d殼,係香港無人翻貨

引用:
原帖由 gainax 於 7-3-2019 23:39 發表

片中個殻睇色水會唔會已係膠? 其實膠耐跌過金屬,以前玩過田中870都知,cnc鋁殻重身跌得多變型易jam,膠除左色水差d因輕身飛殻都遠d blowback亦快d,一雞full哂30飛其實係味準備耐過爽個幾兩秒 : ...
片中已經係膠殼...佢話試版未上色...到時D膠殼會造返色

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 7-3-2019 23:51 發表

像真d又有機造先用鋁掛? 造膠開模大量生產應該賺既利潤多好多好快回本,我諗係今次M4大眾款先出

16 12
發新話題