發新話題

想買衝鋒槍

引用:
原帖由 黑夜之神 於 3-4-2019 23:32 發表
今日先正式試槍,由槍鋪試到依家總數打唔夠兩排,下午試果陣有跌彈情況,晚上試打三飛停左再打果陣又要從新上堂,重覆三次上堂之後,bolt lock左,但係有彈,bolt lock制解唔到松曬,上堂位又松曬,點解? [quote] ...
跌彈, 我估係嘔彈啦, 有2個情況發生.
1. hopup 唔夠力
2. 內管度有1粒以上bb彈

其他問題好抽象, 不如你試下拆走尾部果2條PIN, 成份bolt 抽出黎, 檢查下完唔完整, 同埋槍身有冇野碎出黎

最好影相放上黎睇下

我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 黑夜之神 於 4-4-2019 01:44 發表
請問用手機邊個位擺相,因為好多年無玩討論區,我睇完說明書完全無講點拆槍,後面兩條野我拆左,之後彈左份野出黎,不過蚊唔到出黎,最黎裝返落去
相可以upload 去 imgur, 再copy 條link 過黎

至於拆槍, 我會建議將尾托拆走先, 個lock 制同時禁哂左右2邊, 之後就可以拉佢出黎

之後再拆果2條pin

然之後, 向後用少少力拉份bolt 出黎

引用:
原帖由 黑夜之神 於 4-4-2019 01:50 發表
算啦,聽日拎返去wcg問問再拆,唔該師兄,我試槍已覺得奇怪,上堂拉果陣好緊,已為係新槍
緊好正常,

有幾個原因,
1. 新槍, 需要磨合
2. vfc 條bolt 咁重, 用軟回鏜彈弓邊番到去
3. 拉果陣要壓個擊鎚

教你一次

1. 禁實尾托lock 制, 2邊都要

2. 拉尾托走

3. 拆pin

4. (個人喜好)插番條pin 落尾托

5. 成組野向後拉

我條bolt 自己cut 過, 你果條會長多我一半多d

引用:
原帖由 黑夜之神 於 4-4-2019 02:19 發表
我又試多次了,同頭先一樣,拆左尾托之後成份野蚊唔到出,淨係彈弓彈左兩吋位出黎,唔知卡住d乜
放張相黎睇下卡邊個位先

引用:
原帖由 黑夜之神 於 4-4-2019 02:46 發表
卡住 https://imgur.com/gallery/26YYLlb就係感樣
你條緩衝彈弓去左邊? 回鏜彈弓下面好粗果條, 得5圈左右

引用:
原帖由 黑夜之神 於 4-4-2019 02:59 發表
就係感樣渣,我睇內部底下有你講既好粗彈弓,我已裝返埋條pin,好似係底部夾住的
內部底下係指咩?

果條緩衝彈弓一定要放係回鏜彈弓個底座下面個洞度

引用:
原帖由 黑夜之神 於 4-4-2019 03:14 發表
點睇?
https://imgur.com/gallery/Rx9h7Pe

除左恭喜我都唔知講咩好

好啦而家個問題好簡單, 了番條粗彈弓出黎, 之後條bolt 應該會正常番
了既過程可能需要用到適量既暴力, 亦都會有一定既風險, 自己考慮啦

最後, 配番e 條彈弓先好再打

你可以去wgc / 可以去銃工房買for vfc g36 gbb 果條/ 都可以同vfc 訂

引用:
原帖由 黑夜之神 於 4-4-2019 03:24 發表
其實睇你副設計圖同我張相比較,有乜可能由後面落左最底,唔係禁恐佈掛  
有機會既, 因為條bolt 撞落去果下好重, 個底座本身都會受力, 過程入面有機會撐大個洞, 令到佢hold 唔實條彈弓

不過你果隻咁樣變形法我都係第一次見

引用:
原帖由 黑夜之神 於 4-4-2019 03:26 發表
同埋個bolt lock制松曬,唔知有冇其他野壞.......
bolt release 鬆應該正常

因為你而家條bolt 睇落係俾果條彈弓迫死左

引用:
原帖由 黑夜之神 於 4-4-2019 03:33 發表
感最後想問下,我買條新彈弓,然後點放落去?有無圖睇睇呢?
就咁塞落去, 冇特別技巧既

銃工有, 可以買e 個

引用:
原帖由 黑夜之神 於 4-4-2019 17:13 發表
問左出左門口唔負責但係返去檢查唔洗錢,維修再報價,同埋我買左方師兄介紹果條彈弓,想問下是否連黑色果支野一齊入返去?因為原裝果度無黑色管  
唔需要黑色果舊野

因為g36 果條彈弓同mp7 果條一樣
而mp7 果條wgc 又唔見有散賣, 所以先搵e 條去頂住

另外我建議你條彈弓, 同埋個底座接觸個位度上d 膠水/ 整大少少個彈弓腳+ 係座度削個凹位, 等條彈弓冇咁易甩

引用:
原帖由 黑夜之神 於 4-4-2019 17:44 發表
唔該師兄,總之諗方法hold實條彈弓就ok?其實我條舊既彈弓都應該用得返  
冇錯, 原裝果個hold 法麻麻地, 如果佢可以係個座度加條柱去套住既話, 會穩陣好多

不過佢冇, 所以要自己發揮想像力

有多條傍身百利而無一害

果條彈弓打打下會彎/縮

引用:
原帖由 黑夜之神 於 5-4-2019 01:10 發表
測試埋打左三排,除左左邊bolt lock制同右邊唔對秤之外,之前d問題無曬,再次感謝方師兄
支支都係咁, 唔駛擔心

發新話題