發新話題

小學二年級奧數 :幾多 - 8 = 9

小學二年級奧數 :幾多 - 8 = 9

我唔識計小學二年級奧數呀!!!!!!!!!!!!!!
K2 奧數  :幾多 - 8 = 9  <-?

有冇高人指點...

附件

7-3-2019 12:25

引用:
原帖由 pixy 於 7-3-2019 12:40 發表
Level 2 blank = 31
17-11 = 6, 19-13 = 6, 6+6 = 12
28-22 = 6, 35 - 27 = 8, 6+8 = 14
33-24 = 9, 15-9 = 6, therefore 25+6 = 31
Just a guess
起碼你都計到出黎...

引用:
原帖由 reniless 於 7-3-2019 15:47 發表
我晚晚都同阿囡對家課,見到小一英文生字已經覺得深,問阿囡上堂聽唔聽得明?識唔識讀課文?阿囡話聽得明而且覺得很簡單,我就話對住課本就已經想瞓覺。小一數學唔係加就係減冇乜特別感想。
如果我而家讀返小一就肯定踢出校...睇見即刻頭痛...

引用:
原帖由 reniless 於 7-3-2019 17:47 發表

我返學嗰時啲課文聽唔入耳,日日上堂都係發白日夢多,時間好難熬。
我試過考第尾二...

這一題有冇師兄解決答案?

附件

14-3-2019 10:27

25...恭喜

諗諗先

發新話題