發新話題

[KSC/KWA] KWA HK417尾通 sling mount

KWA HK417尾通 sling mount

如題,我有枝 KWA HK417, 但係佢條尾通係比M4粗。
咁請問有無咩尾通Sling Mount啱用?
另外如果可以裝塊 Sling Mount 的話,唔知正常拆 m4 Barrel Nut wrench 啱唔啱用?

唔該哂咁多位。

幫推,呢到冇人玩KWA HK417嗎 ?

417 sling mount 基本上得兩款可以散買

VFC 417原裝既 & ANGRY GUN 出過一款好似用QD扣的比VFC 417

可惜VFC 0個款見WGC而家冇貨...唔係既話唔介意比60幾70蚊買黎試試都唔係太過份

我支kwa 416d尾托都係甘

引用:
原帖由 tf141 於 9-3-2019 19:16 發表
幫推,呢到冇人玩KWA HK417嗎 ?
有無玩係一回事,買左有無人換又另一回事

p.s. 我無買KWA, 因為已有VFC
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 sniperwing2013 於 10-3-2019 01:25 發表
我支kwa 416d尾托都係甘
416同M4唔通嗎?
定淨係KWA係咁?

我估又係自家廠攪特規,其他廠的部件唔用得.
就好似M4匣,不同廠牌,不可互相交換使用.

回覆 3# 的帖子

唔該晒你先
可惜無貨,有都重可以拎黎度一度個Size

回覆 5# 的帖子

咁 Ching 知唔知好似依類特别尺吋既尾通要點拆?
THanks

http://www.arms-cool.net/forum/viewthread.php?tid=187690
睇返呢位台灣槍友既介紹
KWA 417 同 VFC 417 尾通呎吋係一樣
因此推斷 sling mount 可以用VFC的

回覆 10# 的帖子

OK.  Thanks
等我睇下有冇機會買到試下先

發新話題