發新話題

[others] M16a2 gbb

回8# 9# 12#

謝謝三位C Hing給予有關知識,解我疑惑.

引用:
原帖由 gainax 於 10-3-2019 07:20 發表

外觀應該爭A2太陽環同手柄再加返刻字ok,只係咁改唔夠傳神
同mk18 mod0用M4身一樣唔可以話佢砌錯,有得簡用返原味下身夠味道d
G兄你真係好熟ar

原來仲有咁多人喜愛M16A2 ,可惜士啤啱胎死腹中 ,大蛇又太貴

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-3-2019 13:01 發表

G兄你真係好熟ar
有留意開個飯熟d姐,新潮野大鄉里only

引用:
原帖由 matthong 於 10-3-2019 13:56 發表
原來仲有咁多人喜愛M16A2 ,可惜士啤啱胎死腹中 ,大蛇又太貴
We其實好多年前都做左個prototype
但係唔肯出 可能係搞唔掂個3連發

引用:
原帖由 matthong 於 10-3-2019 13:56 發表
有出我即刻砌支啊 ,大蛇支A2成皮其實想爽仲要科水改走支16mm重BOLT,同要改用豬香港夾
成本過萬...咁既話砌支豬香港系統會平幾千仲爽d(如果啤啱胎有出既話.. )

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-3-2019 15:21 發表

We其實好多年前都做左個prototype
但係唔肯出 可能係搞唔掂個3連發
其實Colt M16a2有Auto版唔一定3連發,除非玩公發軍版..

其實我們只要拎現成A2上身開模就出到A2,壓鑄成本低望DTVV身都明咁就唔洗投資咁大風險,
我們本身有做M16A3齊哂A2硬托同20吋外管膠托,只要換件A2上身就完成好易出到,拖咁耐都唔出我估真係極冷門唔夠單開...

之前問過d相關做CNC kit人士,都係話睇巿場走向,即系統/型號越熱們出機會越大,
冷門野就因散貨慢/工時較長影響售價(CNC 一個upper 鑼M4上身快過A2/A1,鑼一條G系滑架又快過M4上身好多又包大賣),
而可能賣出10件M4上身先賣走一件A2,所以應該多數呢個問題先唔出或賣好貴圍返盈利冇計,
等得唯有期望繼續等平民kit..

引用:
原帖由 gainax 於 10-3-2019 16:14 發表

其實Colt M16a2有Auto版唔一定3連發,除非玩公發軍版..
其實我們只要拎現成A2上身開模就出到A2,壓鑄成本低望DTVV身都明咁就唔洗投資咁大風險,
我們本身有做M16A3齊哂A2硬托同20吋外管膠托,只要換件A2上身 ...
喝咗好耐

可能真係90年代冇vietnam war同2000年代反恐戰咁吸引

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-3-2019 18:03 發表
可能真係90年代冇vietnam war同2000年代反恐戰咁吸引
鍾意嘅人保守估計起碼四條

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-3-2019 18:03 發表
聽up越戰dxm177 m16a1vn其實都冇想像中咁多人玩散貨唔易,8~90年代短命a2,ro727 m733唔是有2套戲出名多人留意可能冷門到未必有gbb 一跳已經m4起步,雖然m4老式軍版outout地但每間廠近乎都生產一支,海量局你買仲有曝光率

引用:
原帖由 matthong 於 10-3-2019 20:01 發表

我都仲係90後 但睇完black hawk down中晒毒
好多m733 m16a2

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-3-2019 20:48 發表

我都仲係90後 但睇完black hawk down中晒毒
好多m733 m16a2
90後+1 得支GP M727, 如果MWS 改到做733 就好

引用:
原帖由 matthong 於 10-3-2019 20:01 發表

小弟未有4條不過唔知點解AR入面中情8~90年代批oldschool
可能男人浪漫鐵西瞄夠粗獷 一加鏡加多d配件變得好斯文
因你唔會見呀諾同rambo係以前電影打大赤膊支槍有咁高科技落場

引用:
原帖由 gainax 於 10-3-2019 20:48 發表

聽up越戰dxm177 m16a1vn其實都冇想像中咁多人玩散貨唔易,8~90年代短命a2,ro727 m733唔是有2套戲出名多人留意可能冷門到未必有gbb 一跳已經m4起步,雖然m4老式軍版outout地但每間廠近乎都生產一支,海量局你買仲有 ...
Black hawk內有安裝7 hole Handguard的M4,但99.9%瞳孔內只看見安裝著6 hole Handguard的7系。
孤獨失意降臨時, 自願出力好兄弟.
春風得意返來時, 曾經出力變契弟.

發新話題