發新話題

[others] M16a2 gbb

引用:
原帖由 gainax 於 9-3-2019 20:15 發表

豬香港upper內徑同耳仔外型唔同RS數,要執先落到比起改真數系統多d野執

我們本身拎PTVV數=真數,少d野執又玩多幾味過癮d, 大家都真數既話又可以用返舊件
唔知ptw有冇a2 upper

大蛇係唔係可以改GHK系統

引用:
原帖由 gainax 於 9-3-2019 16:47 發表

如果WA下身要完全用返豬香港系統,撞針組應該要車件先得,不過唔一定要咁改都可以打得爽
我仲有支WA A2 upper都改埋豬香港系統方便d夾通用
而家基本上玩A2得大蛇如果佢會單獨散賣upper,好多系統可受惠了
問過大蛇有剩A2 upper賣,港幣$5xxx,未計後準星$5xx及其它parts,所以放

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 9-3-2019 21:41 發表
大蛇係唔係可以改GHK系統
我啲大蛇係用GHK匣

引用:
原帖由 jn_jona 於 9-3-2019 21:13 發表

唔知ptw有冇a2 upper
Ptvv有散賣a2 upper印象中千頭但應該幾難揾到了
同埋佢內部d數有小小唔同gbb又係要執下最好都係揾返gbb真數改易d

引用:
原帖由 matthong 於 9-3-2019 22:40 發表

問過大蛇有剩A2 upper賣,港幣$5xxx,未計後準星$5xx及其它parts,所以放
唔洗咁堅下,
以前第初代大蛇a2我成支買先5k 可能呢次個上身少人玩要圍返開模費

引用:
原帖由 matthong 於 9-3-2019 22:41 發表

我啲大蛇係用GHK匣
基本上wa,vfz,大蛇,同豬香港都改到用,
買幾夾用到幾個系統成件事抵玩哂

引用:
原帖由 gainax 於 9-3-2019 22:46 發表

Ptvv有散賣a2 upper印象中千頭但應該幾難揾到了
同埋佢內部d數有小小唔同gbb又係要執下最好都係揾返gbb真數改易d
我玩開we 抄ptw數
但都要拎去開返條坑裝barrel同fit個下身fire pin座

引用:
原帖由 jn_jona 於 9-3-2019 23:39 發表

我玩開we 抄ptw數
但都要拎去開返條坑裝barrel同fit個下身fire pin座
想平玩A2身其實仲有dtvv選擇可改落去, 以前見行仔成套上下身先6XX只係你信唔信佢d料 ,
要提提ptvv數佢會係上身耳仔位開左凹坑比氣筒定位,以前v記M4上身抄埋佢凹坑台灣到見人連爆耳仔,所以之後版本取消左就冇見過再爆,
拎dtvv身有條坑以佢d料頂唔頂到gbb震動真係唔知了, 咁搏法不如買隻7075 cnc a2上身for wa可改去我們等等,orf之前有放WA 同vve都有先3千頭平過大蛇幾多下,
收二手啱價可能有人會放派6061 or港製7075 a2上身

引用:
原帖由 gainax 於 10-3-2019 00:17 發表

想平玩A2身其實仲有dtvv選擇可改落去, 以前見行仔成套上下身先6XX只係你信唔信佢d料 ,
要提提ptvv數佢會係上身耳仔位開左凹坑比氣筒定位,以前v記M4上身抄埋佢凹坑台灣到見人連爆耳仔,所以之後版本取消左就冇見 ...
Wa數個身做短左sosad
Btw orf有for we的?

Btw 睇睇下m733好似係用a1上下身
但個托 粟米筒 筒都係難搞

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-3-2019 00:33 發表

Wa數個身做短左sosad
Btw orf有for we的?
No~ 我第一頁貼個A2上身相就係港製7075 cnc身真數for wa,試過#記下身都啱所以是真數(#記用到真品上身)
orf之前有用呢隻身改左d位for vve,同wa隻一樣價得3隻(我買左隻得返2件)
成2年咁耐應該冇哂,但收2手可能有人放,因呢d7075身好似生產左一小批我估20~30件,試下收2手冇壞啱價總有巴打割愛,
如果5xxx買大蛇set上身不如比多2千幾買支m727/m733成槍好過了,
台幤先28800~29800=7千6~7千8hkd根本局你成支買。。

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-3-2019 00:46 發表
Btw 睇睇下m733好似係用a1上下身
但個托 粟米筒 筒都係難搞
Colt M733有前中後期型, 前用A1upper幼管,中用c7幼管,後用a2準星印象中是粗管(即黑鷹版本)
下身A1A2身都有用, 如果要跟heat入面支常見c7upper樣式基本現時做唔到(或等巴打割愛放隻港製7075upper,近年得佢有出)
托同粟米筒買返vve xm177就得質量唔錯架

引用:
原帖由 gainax 於 10-3-2019 01:10 發表

Colt M733有前中後期型, 前用A1upper幼管,中用c7幼管,後用a2準星印象中是粗管(即黑鷹版本)
下身A1A2身都有用, 如果要跟heat入面支常見c7upper樣式基本現時做唔到(或等巴打割愛放隻港製7075upper,近年得佢有出)
托 ...
依...we xm177已經係16a1身
但唔知we xm177同早期m733除左個火帽仲差咩

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-3-2019 03:00 發表

依...we xm177已經係16a1身
但唔知we xm177同早期m733除左個火帽仲差咩
外觀應該爭A2太陽環同手柄再加返刻字ok,只係咁改唔夠傳神
同mk18 mod0用M4身一樣唔可以話佢砌錯,有得簡用返原味下身夠味道d

發新話題