發新話題

[others] M16a2 gbb

好正
好想砌一枝90年代m733 m727

如果有廠出wa sys以外既m16a2成槍就好了

引用:
原帖由 gainax 於 9-3-2019 16:23 發表

成槍而家得大蛇有,個價=PTVV我諗唔係個個肯比
如果用真數upper(例如wa/大蛇) 係可以改到去我們/VFZ/豬HK系統到
我之前呢支用豬HK M4改大蛇upper出來
https://www.youtube.com/watch?v=vC5ymHTECrI

不過首先要 ...
其實如果豬香港係抄ptw數 好似we咁
係可以用rs改好先返黎
但邊有人會搞

引用:
原帖由 gainax 於 9-3-2019 20:15 發表

豬香港upper內徑同耳仔外型唔同RS數,要執先落到比起改真數系統多d野執

我們本身拎PTVV數=真數,少d野執又玩多幾味過癮d, 大家都真數既話又可以用返舊件
唔知ptw有冇a2 upper

引用:
原帖由 gainax 於 9-3-2019 22:46 發表

Ptvv有散賣a2 upper印象中千頭但應該幾難揾到了
同埋佢內部d數有小小唔同gbb又係要執下最好都係揾返gbb真數改易d
我玩開we 抄ptw數
但都要拎去開返條坑裝barrel同fit個下身fire pin座

引用:
原帖由 gainax 於 10-3-2019 00:17 發表

想平玩A2身其實仲有dtvv選擇可改落去, 以前見行仔成套上下身先6XX只係你信唔信佢d料 ,
要提提ptvv數佢會係上身耳仔位開左凹坑比氣筒定位,以前v記M4上身抄埋佢凹坑台灣到見人連爆耳仔,所以之後版本取消左就冇見 ...
Wa數個身做短左sosad
Btw orf有for we的?

Btw 睇睇下m733好似係用a1上下身
但個托 粟米筒 筒都係難搞

引用:
原帖由 gainax 於 10-3-2019 01:10 發表

Colt M733有前中後期型, 前用A1upper幼管,中用c7幼管,後用a2準星印象中是粗管(即黑鷹版本)
下身A1A2身都有用, 如果要跟heat入面支常見c7upper樣式基本現時做唔到(或等巴打割愛放隻港製7075upper,近年得佢有出)
托 ...
依...we xm177已經係16a1身
但唔知we xm177同早期m733除左個火帽仲差咩

引用:
原帖由 gainax 於 10-3-2019 07:20 發表

外觀應該爭A2太陽環同手柄再加返刻字ok,只係咁改唔夠傳神
同mk18 mod0用M4身一樣唔可以話佢砌錯,有得簡用返原味下身夠味道d
G兄你真係好熟ar

引用:
原帖由 matthong 於 10-3-2019 13:56 發表
原來仲有咁多人喜愛M16A2 ,可惜士啤啱胎死腹中 ,大蛇又太貴
We其實好多年前都做左個prototype
但係唔肯出 可能係搞唔掂個3連發

可能真係90年代冇vietnam war同2000年代反恐戰咁吸引

引用:
原帖由 matthong 於 10-3-2019 20:01 發表

鍾意嘅人保守估計起碼四條
我都仲係90後 但睇完black hawk down中晒毒
好多m733 m16a2

引用:
原帖由 gainax 於 17-3-2019 15:31 發表

個身都用返已有CNC身同一般玩具件,不過竟然揾到份全新井記20吋前節
巧合有師兄割愛完夢,徵求多年一直搵唔到先冇砌落去,真係CGF好多臥虎藏龍,真係感謝個位師兄
玩槍最開心莫過於 你搵一件停產左既件
有師兄割愛賣比你 買到件野之餘 又識多個知音人
恭喜g兄

Btw井記管係咪wa數黎ga?
有時見到有二手 想買份 連埋個wa轉we adaptor 裝落we

講開16a2依家就出左套m733 style既上下身for vfc
C7上身 a2 auto下身

引用:
原帖由 F.B.I. 於 3-4-2019 22:03 發表
Thx! 睇緊都準備緊砌多支毒蛇M727 or M733。收左部分珍品件,surefire ,Mount同其他件都收緊番黎,睇下到時finishing再點執
但vfc sys有冇12inch管?

引用:
原帖由 gainax 於 3-4-2019 22:44 發表

師兄有冇相睇睇? 係cnc定鍛?
好似cnc加壓字
Search台灣舖 行動 英文or acti_n

發新話題