26 12
發新話題

[悲報] AS-03真槍出爐相

[悲報] AS-03真槍出爐相

相信已經唔駛期待AS03有否出現重大設計突破以匹敵VSR

岩哂香港地可以屋企玩benchrest shooting打毫子

不明設計理念但覺得很勇敢
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

如果呢個樣出lever action就完美

引用:
原帖由 michael616 於 9-3-2019 00:28 發表
岩哂香港地可以屋企玩benchrest shooting打毫子
首先要點上膛 冇得用膀頭,冇手柄要拉雞係個高難度(起碼高耗能)既動作

個身咁短幾正...唔知可唔可以拎去改比KC02用....改到就正

其實甘短既手拉既作用喺邊度?有優勢?玩散彈吾好?

引用:
原帖由 jacobchan3 於 9-3-2019 07:06 發表
其實甘短既手拉既作用喺邊度?有優勢?玩散彈吾好?
因為侵侵要搞太空軍,梗要訓練定一批可以單手拎大碌炮既星際戰士啦。

星際戰士就算幾大碌炮都唔使鎗托架 趁而家訓練定,等侵侵食左仙丹變人類帝王後CHing可以報名啦

起初望見,仲以為係手槍tim. Thx for sharing.

個身無了呀米巴刻印?!!!

引用:
原帖由 天翔翼 於 9-3-2019 00:38 發表

首先要點上膛 冇得用膀頭,冇手柄要拉雞係個高難度(起碼高耗能)既動作
真鐵拉推bolt好似唔使敢多力,同埋最主要係做枝又短又準ga槍去打獵/plinking打靶,但airsoft啲人又唔興打靶,個火力又打唔到獵,都唔知佢地點解要禁出

同埋bolt lever應該做係左邊(如design比右手持槍

短身狙, 令小弟想起 XP 100!
其實AS03設計都幾有趣, 可以突破市場, 才是生產/開發商要做的事情!

引用:
原帖由 Ang123456 於 10-3-2019 10:47 發表
其實AS03設計都幾有趣, 可以突破市場, 才是生產/開發商要做的事情!
創新而向好方面叫作突破,
創新而向壞方面叫弄巧反拙,
反面例子是初代SRS 狙擊槍,拉BOLT 無阻力,可以很易地打開BOLT 作展示空膛,很好看。
但卻是推BOLT 壓彈弓,實際下場的玩家要不擁有強健臂彎,要不加一支短棍借力,玩得非常狼狽,
後期就是全線改做「傳統」的拉BOLT 了壓彈弓了。

AS03 如果是行GAS 的話應該很好玩,超短狙,拉推也不用多大力度,
戰術上拿一柄RILFE 再在背脊狽一柄AS03 狙擊槍好像可以玩出新花樣,
但當這是行彈弓的,又沒有尾托,拉BOLT 就會非常困難而且吃力,
很簡單拿一柄原裝蚊咬力VSR ,不抵肩地拉BOLT 也是很花力氣,何況這柄AS03 短到一個點,
不要談1.99 J 了,就算玩個1.5J ,彈弓力度差不多等同AS01 的台灣力版本,而且要沒托借力...
一個處理不善滑手真是牙都打爆,這個設計除了驚嚇之外沒有補充。

PS. 坐等AS-05 才出手

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Ang123456 於 10-3-2019 10:47 發表
要有賣點突破市場,最起碼都要用起來合理先
呢把槍拉雞恐怕都會玩死一堆人,唔少鬼佬第一個諗法都係「冇托點拉雞?」
ARES出呢把最多都係部分人買來笑下算

玩GIMMICK出一兩把當搞笑唔係唔得,當佢形合GAG出一次半次玩下係OK既
但問題係除非打HPA/CO2,CQB手拉不如用手動散彈算,呢把槍個定位仲謎過AS02
就算要挑戰手拉狙極限體型,起碼都好似Vanquish或者MP40咁有個可收納既托,唔用可以折住,用就拉開叫用起來都順手,甚至再退一步好似真槍咁個bolt handle系左邊可以右手握柄左手拉雞,呢把槍又唔係,都唔知整既時候係咩諗法

不厭其煩咁要再講一次
AS01已經係好既基礎,鋼司牙同唔需要改既HOPUP,一出嚟冇耐就成為玩狙可以稍作考慮甚至入門用既全新狙擊槍
AS02又改善咗部分AS01既問題(90度司牙,好D既PIN同短管,90度司牙同短管亦證明咗AS02應該係有聽外國FEEDBACK去克服推唔郁重彈既問題),係向緊正確既方向行緊
AS03只要有個加大氣缸同埋低阻力阻鐵,價格唔大變既情況下呢把槍足以可以令VSR從此收皮,AS03成為「價格合宜又乜都有,唔駛巨改」既最佳狙擊槍
而且呢D都唔係話咩外星科技或超高難度野,BESPOKE已經有,EDGI都有,求其抄足或者參考下都已經可以直接上馬比AS03用,ARES岩岩出既新鋼BOLT又係一體成型而唔係用四粒釘釘住,起碼證明ARES應該係有能力做出個同NEMO一樣既一體成型鋼筒出嚟
但偏偏又搞呢D「外觀有趣賁用係零」既產廢唔明ARES諗咩

26 12
發新話題