發新話題

新手買Marui 次世代是否好的選擇?

如果呢世人只可以擁有一支gbbr, 馬記mws個人覺得係最值得入手,玩得gbb入一返支mws坐陣冇死錯

引用:
原帖由 新手一隻 於 11-3-2019 00:17 發表
雖然冇玩GBBR,但小弟覺得如果唔落場,GBB o既把玩價值比AEG高......
其實落唔落場玩gbb趣味性都>>電槍, 但求全年穩定實用行先次世袋>>mws,不過好多人玩過gbb都返唔到轉頭放棄玩電槍,因成個射擊blowback feel/操作&真數手感加上啪啪聲同電槍完全兩回事, 電槍一支夠哂玩但gbb好易一買成屋唔同系,小心入坑已經有好多巴打中招

引用:
原帖由 boy1420 於 11-3-2019 00:45 發表
GBB個blowback真係好毒,我就係短期內中毒買左幾支手槍,依家比人警告要監守行為…試緊博老命入多支長槍
買馬記支MWS冇死錯,槍身質感靚又耐磨因有cerakote真鐵塗層,出面代噴成千幾蚊而家包埋已值回票價 ,夾又平3百2only,
夏天射頻仲快過普通電槍,gbb長槍入面係得mws做到,氣化一流後座力唔錯又準又穩定又多件改,3千多幾十買到咁多點好評其實真係得mws做到比你
正常日本價應該成4千唔知點解運過來仲平過日本本地。。

引用:
原帖由 新手一隻 於 11-3-2019 01:02 發表

但AEG平、易改、唔洗reload嗰陣叉氣、唔洗擔心氣化、匣平輕多彈、通常唔洗擔心污糟、出力穩定、想改乜射頻乜火力都得。
對小弟呢講呢啲先係落場o既趣味。

雖然都想買啲GBBR嚟玩下。 ...
就係電動太實用先少左仿真方面趣味,就算次世袋有斷彈同震動相比gbb feel仍然差距好大唔可以取代到,gbb除左gas貴過電好多
其實已經有足夠實用性可以全年大部分時間落場,不過比起電當然有唔少差距,aeg要改可以rof 50 幾千粒彈箱掃到對面打gbb一棟都冇,主要真係睇你係唔係鐘意玩像真個種趣味,定只求落場實用,
基本上只要打gbb game就冇aeg屈機問題好好玩

引用:
原帖由 新手一隻 於 11-3-2019 01:38 發表

唔知,但我想GBB匣平到好似AEG匣咁。
而家100一隻二手手槍匣小弟都覺得貴。
Aeg夾得個鐵or膠殻包蛇餅鍊份膠涵或得上彈桿成本比gbb夾低好多自然平,gbb夾有金屬厚料氣缸又嘩佬出氣膠入氣嘴,樣樣d數要做準唔係好易漏氣,加上設計開發困難唔同aeg夾多數copy要投資更多自然單價較貴可以理解既

Mws夾賣3百頭已算平好似仲噴埋cerakote比你架 ,豬香港夾430,V記同kFc都要3百6~7隻, 除左我們夾2百幾真係最抵吊係馬記夾了,佢仲要有保證唔同港台夾

其實買返馬記次世袋原裝彈弓夾都唔平,馬記300飛質量好d鍊夾印象中要2百零,想爽玩得gbb係要gas同夾方面比多d錢,但一樣流行玩可見魔力

引用:
原帖由 tf141 於 11-3-2019 02:56 發表
長鎗我最初都係買普通AEG,換過兩三個款,但都係冇乜玩過就放咗
之前買既基本上都全部係GBB,雖然都係冇乜玩過但係就愈買愈多,而家都有幾枝,而且好希望搵到機會join game玩

我既建議係你要先諗清楚AEG / ...
而家aeg興電子雞反應快可以打埋3連發甚至有d新設計開始有埋斷彈功能,
次世袋只係行普通電閘連8mm碑零都冇個結構其實已經唔夠新野黎,
不過真係勝在有埋震動同原裝已經準用口碑贏得玩家信任,
要改力次世袋要耐用仍然要買哂份內件價錢都唔平,搞搞下唔玩個日2手價眼見都幾肉赤。。3千幾把槍未計夾同件,成set賣好多都見2字頭放售仍未知有冇巴打接。。。咁其實不如收支2手玩下唔啱再放唔蝕幾多?

其實次世袋同mws無論手感同射擊/操作feel都幾大分別
真係不如有機會既話問下落場時d師兄借黎打返兩夾先決定,

同埋如果第時有機會打wargame ,aeg game同gbb game打法都有分別,前者連發為主後者則單發多, 玩次世袋應該多數唔比入gbb game,但拎gbb打aeg game多數無問題要留意下(你唔怕用gbb入aeg game到比成班人掃到一棟都冇ok的),

如果拎次世袋打彈弓夾入aeg game其實=挷手腳限制左自己容易比對面改哂快頻班意粉槍壓住打唔過癮,
基於佢唔改得快(改左派彈不如玩返aeg)冇電子雞單發反應慢打點放唔好用,所以次世袋就算出左咁耐都唔係咁流行,原因就係落場定位有d尷尬得日本本地最受歡迎,
不過只係屋企玩唔想叉gas, 落場唔諗同aeg軍備競賽改快改彈多,
對像真要求唔高咁次世袋係個唔錯選擇了,最好打返2日game一次aeg一次gbb game就知想買d乜

引用:
原帖由 Dave 於 12-3-2019 10:05 發表

或者首先要定左規則先。
聽過有團是禁快頻槍 ( 25 RPS UP ) ,
而在下HOST 係「限彈」,600 RD 一局,即係2 隻鏈匣OR 6 隻彈弓匣OR 16 隻MARUI MWS 匣
手拉、單發手槍不限制。
其實限彈已經很好地平衡 ...
限彈game齊腳困難,玩開aeg個班大部分用鍊夾扣開連發,
要特別為場game改變,一次新鮮兩次悶,頂到幾次個d我諗已經有意買set gbbr專門for gbb game"齊限彈"玩法

其實咩game都可以自己限彈打法,只係成日對手唔跟你一齊玩就冇癮,現時常見game只有入gbb game大家先有共識係要限彈甚至單發game only,不過如體能同銀包超群者,可以帶十零廿隻氣夾落場全日不停走位面不改容地派彈火力壓場,相信自己都瓜得心服口服
以上純搞笑忽當真,以免浪費買夾金錢
説正題,如果唔是世上只可娶一個老婆,後來多包二三奶有乜所謂 乜都好入坑先啦

發新話題