發新話題

得罪講句,沉迷玩war-game果d人性格都有問題!!!

得罪講句,沉迷玩war-game果d人性格都有問題!!!

D人真係好鍾意以偏概全
https://lihkg.com/thread/262998/page/1

其實中意點填個格都得

得罪講句,沉迷____果d人性格都有問題
得罪講句,沉迷動漫果d人性格都有問題
得罪講句,沉迷打機果d人性格都有問題
得罪講句,沉迷玩相機果d人性格都有問題
得罪講句,沉迷讀書果d人性格都有問題
得罪講句,沉迷購物果d人性格都有問題
......

主要問題固然係wargame本身有暴力元素(打氣槍唔會死人就唔係暴力?唔好玩啦...)
但老實講,乜嘢沉迷都唔好
呢個世界不乏因hobby搞到散盡家財日既人

講到我地打game既人全部都係痴線佬咁 真係好睇唔過眼

其實睇返果堆post你都可以見到有唔少偏激既wargame友,講到香港好似會好似Syria咁會突然打仗,然後班唔打game既人會死哂咁(事實上中東本來就係冰封三丈非一日之寒,香港所謂革命?求其派飛虎隊班人都收得啦...)
只能夠話本身wargame比人印象唔好,一啲太try-hard或者太暴力偏激既黃絲既人兄聲又特別大令人覺得wargame友們都係咁,一樣米養百樣人,冇辦法

因感情糾紛而起爭執甚至引發命案的慘劇亦時有發生,難道我們就不要拍拖談戀愛?

好彩我而家係4-5個月先玩一次果d, 以前就真係好沈,一個月一次
但老實講,的確好多人玩到走火入魔

題外話,今晚東張西望好似講wargame

波臺癡線佬,信佢一成,JJ變形。
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

連登低質咗好多

不如話 連登根本冇高過...

最近沉迷異世界轉生輕小說,無雙開掛開后宮。

引用:
原帖由 reniless 於 30-5-2017 15:09 發表
最近沉迷異世界轉生輕小說,無雙開掛開后宮。
變左史萊姆同白骨都係沒JJ用加波
后官有得睇沒得食

剩睇留言嗰幾個 wargame界代表, 真係覺得打wargame除咗有暴力傾向, 仲係白痴

引用:
原帖由 nec338 於 30-5-2017 15:53 發表

變左史萊姆同白骨都係沒JJ用加波
后官有得睇沒得食
萌王大叔裝夢莉,其實未係咁啱口味(都幾十歲人),
主要後面有個靠山暴風龍照住個設定啱胃口。

田中魔術師裡面個大叔,轉生後仍舊係鬼鬼祟祟大叔先夠搞鬼。

---
人無靠山真係做鬼都唔靈,很現實的寫照。

附件

30-5-2017 16:18

發新話題