發新話題

[others] 氣動跳殻M107 2代

同第一代有甚麼分別
603 技術實驗中隊

引用:
原帖由 kornhill401 於 15-3-2019 16:24 發表

舊價好似係皮二? 如果今次係皮四,
假如有改良D彈殼和槍機,都唔算貴.
d彈肯定同第一水有唔同
603 技術實驗中隊

引用:
原帖由 zombiesforce 於 15-3-2019 16:58 發表
https://www.youtube.com/watch?v=2TUA-s9l2pQ

照甘睇佢係冇解決過feed彈唔正個彈殼會頂去chamber邊位既問題 買得既師兄預左有排執
P.S. 唔執既的殼好快就花哂崩哂
上一代已經會,仲會two burst, double feed
603 技術實驗中隊

引用:
原帖由 gainax 於 16-3-2019 10:16 發表
睇拍拍高介紹呢支個殼做得幾有質感, fix返v1問題先出就值返哂
另外其實.50口徑應該用乜鏡先襯,而家太細碌
美陸軍 leupold 4.5-14x50
德 hensoldt
603 技術實驗中隊

引用:
原帖由 阿堅 於 16-3-2019 22:21 發表

上一代啱啱出個時玩過人地個支,最大問題係佢隻拋殼勾係鋼,而D殻係鋁所以頂唔順
打多幾打就又凹又崩所以影響抽殼
再加上個彈鏜又唔夠順,粒彈又薄,最嚴重直接拉斷埋

所以後期有人出左塊鋼 ...
後期d殼已經係用鋼底,唔洗買補品
603 技術實驗中隊

引用:
原帖由 pmcoperator 於 29-5-2019 09:22 發表

當年個把唔係手拉Gas槍咩﹖有回膛﹖
Smokey, 拉一打一,跳殼
火女金,nbb, 8mm, 藏彈40發
603 技術實驗中隊

引用:
原帖由 pmcoperator 於 30-5-2019 17:41 發表

好記得Target有一期講到枝Smokey神作一樣
筆者又話一聽到槍鋪有貨即刻去搶購
又講到條拉柄好硬,要枝槍指地拉
同時又話好像真
神作一樣咁

心諗咪又係手拉
始終佢係第一支M82airsoft,咁多年後再批評返當時的唯一,有點唔太公平
603 技術實驗中隊

發新話題