發新話題

紐西蘭清真寺大屠殺

引用:
原帖由 jn_jona 於 16-3-2019 00:06 發表

後黎好似拆左跌左係地下
射射下突然鬆左跌落地。

回覆 30# 的帖子

引用:
原帖由 kornhill401 於 16-3-2019 11:15 發表

C Hing,你誤會了.我係引用JBL C Hing提供的U片,才看到此killer的暴行.
我的作風,是任何C Hing在其post中,有提供圖片,影片和有關知識性的話題.
我都以'Thx for sharing'回應.
所以我的'Thx for sharing'係俾JBL  ...
I guess you'll still say "thanks for sharing" if it was a video of a young girl getting raped yeh?

引用:
原帖由 Arisaka 於 16-3-2019 11:28 發表

其實師兄一直以來都洗版式Thx for sharing既時候,
不彷分析下呢類恐襲係咪好應該發生起中東,中東既人就好應該做佢目標?
我認為那些什麼ISIS,塔利班,..等等的多個回教恐怖份子組織,都是出自中東.
現在還有大量美軍,留駐中東.

引用:
原帖由 cccarlos 於 16-3-2019 12:07 發表

I guess you'll still say "thanks for sharing" if it was a video of a young girl getting raped yeh?
好在當年911飛機撞大廈時,我已在新聞睇左,
假如我未睇過,有C Hing提供此片的時候.我又'Thx for sharing'.
你未又誤會我係支持呢類恐怖主義.

重申聲明...我在本論壇的所有'Thx for sharing'
只是屬於禮貌上的回應,並不表示..我會支持其內容或所有事情.
在此,,我不再回應C Hing對我的誤解了.謝謝C Hing們對我的關注.

回覆 35# 的帖子

Good explaination of modern (HK) people
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 kornhill401 於 16-3-2019 12:54 發表

好在當年911飛機撞大廈時,我已在新聞睇左,
假如我未睇過,有C Hing提供此片的時候.我又'Thx for sharing'.
你未又誤會我係支持呢類恐怖主義.

重申聲明...我在本論壇的所有'Thx for sharing'
只是屬於禮貌上的 ...
可能佢想你當樓主係鎗手咁
又或者佢以為你打Thanks for shooting

已經有人揚言會報復。今次大鑊。

回覆 38# 的帖子

引用:
原帖由 tf141 於 16-3-2019 15:48 發表

可能佢想你當樓主係鎗手咁
又或者佢以為你打Thanks for shooting
兇手直播屠殺,想要散播恐懼。
樓主散播屠殺片段,直接助了兇徒散播恐懼目的。
網民接過屠殺片段感謝樓主,不等於感謝兇手屠殺,但等於感謝兇手直播屠殺讓其觀看。

如果大家對冷血殺人沒感覺:

“歹徒直播強姦,想要侮辱傷者。
樓主散播強姦片段,直接助了兇徒侮辱傷者目的。
網民接過強姦片段感謝樓主,不等於感謝歹徒強姦,但等於感謝歹徒直播強姦讓其觀看。”

咁多位會唔會敏感咗少少?
K兄為人有禮,而且多以「Thanks for share」來作回應結尾句。
何苦又為了一句禮貎性的結尾句而糾纏不休?
究竟世界上還有神嗎?

回覆 41# 的帖子

看不過眼,網上切磋
同你跟J兄之前差不多姐

引用:
原帖由 RCOOH 於 16-3-2019 16:08 發表

已經有人揚言會報復。今次大鑊。
之後會愈來愈多

引用:
原帖由 cccarlos 於 16-3-2019 16:13 發表

兇手直播屠殺,想要散播恐懼。
樓主散播屠殺片段,直接助了兇徒散播恐懼目的。
網民接過屠殺片段感謝樓主,不等於感謝兇手屠殺,但等於感謝兇手直播屠殺讓其觀看。

如果大家對冷血殺人沒感覺:

“歹徒 ...
咁你咪檢舉佢囉,仲係到留言推post?
遷怒於K兄既一句thanks for sharing更加係風馬牛不相及

1 個讚好! TOP

我了解各人有各人觀點與角度,論壇上只有文字表達難免有時有誤解及誤會,但我希望唔好將小事無限放大,亦唔好過份離題
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

發新話題