發新話題

[Marui] 買普通hi-capa後已後悔

買普通hi-capa後已後悔

近日決定左買槍就諗緊買邊支,睇黎睇去都係kj p09同tm hi capa比較想玩,但見識既師兄都建議買hi capa加上性能又唔差,咁就揀左佢,e個時候都未後悔 ,買左上手後摸真d就諗,舊版個扣雞真係好膠,舊版個前準星好暗,舊版個樣唔夠靚諸如此類, 應該加多300蚊買金色新版 , 落場唔改都幾好用, 起碼起直接觀感上瞄準會亮啲,真係摸上手既扣雞係冰冷既金屬唔係膠膠地,而家淨係想講新版個300蚊畀得值

結論:我又買買買

所以一於改鎗啦

引用:
原帖由 terry_wai 於 24-3-2019 20:36 發表
近日決定左買槍就諗緊買邊支,睇黎睇去都係kj p09同tm hi capa比較想玩,但見識既師兄都建議買hi capa加上性能又唔差,咁就揀左佢,e個時候都未後悔 ,買左上手後摸真d就諗,舊版個扣雞真係好膠,舊版個前準星好暗 ...
若從長久維修保養或改良角度去看,保證你買金槍更後悔

1 個讚好! TOP

打算壞左先買件,請問師兄如果想更耐用洗唔洗加buffer膠,同埋要加幾多個,因為我加左2個發現槍口有d跳,連射影響準確,

唔太跌管㗎槍,加兩粒Buffer可以影響準度咁奇怪?
引用:
原帖由 terry_wai 於 24-3-2019 20:56 發表
打算壞左先買件,請問師兄如果想更耐用洗唔洗布飢琤[左2個發現槍口有d跳,連射影響準確,
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 terry_wai 於 24-3-2019 20:36 發表
近日決定左買槍就諗緊買邊支,睇黎睇去都係kj p09同tm hi capa比較想玩,但見識既師兄都建議買hi capa加上性能又唔差,咁就揀左佢,e個時候都未後悔 ,買左上手後摸真d就諗,舊版個扣雞真係好膠,舊版個前準星好暗 ...
印象中gold match 個trigger 都係膠黎
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 terry_wai 於 24-3-2019 20:56 發表
打算壞左先買件,請問師兄如果想更耐用洗唔洗布飢琤[左2個發現槍口有d跳,連射影響準確,
與其換buffer, 不如grip槍果陣大力d, 同埋練多d啦

buffer 我覺得相比起減後座力, 最大既作用係減個行程, 令滑架唔會後定
我生得聰明得罪你咩!!!

回覆 3# 的帖子

請問C兄gold hi capa有何大問題?thx

如果買左金屬hicap遲d見cnc身hicap又會後悔
買完鋁望見鋼又可能。。。玩耐左要求自然提高,
講笑~習慣就好順其自然

因為唔落既話支槍,連射支槍完全唔跳無後座力, 變成隻手好可以好定完全唔旭,如果冇耐用度方面既考量,諗住唔加等佢穩d

利申HICAPA打手
的確唔改之下gold match好少少,但trigger同sight咁個人化,基本上好人買得hicapa都預左換
至少小弟4枝hicapa都改到鬼五馬六

只改trigger同sight小弟推nineball件
大改就最好用返同廠件

回覆 11# 的帖子

要後座力應該係改回膛彈弓&滑架
打大力少少gas(記得加硬内件

引用:
原帖由 48191 於 24-3-2019 21:47 發表
唔太跌管㗎槍,加兩粒Buffer可以影響準度咁奇怪?  
沒影響, 只不過係後座力大咗感覺嗰隻手冇咁定, 雖然後座都比其他槍細

回覆 1# 的帖子

睇完當堂嚇一跳,然後得啖笑。

發新話題