發新話題

在香港如何可以合法玩實彈射擊?合法擁有的真槍的閹槍又有什麼特別?

引用:
原帖由 48191 於 2-5-2019 19:28 發表
9mm HiCapa  
我都唔知咩牌子,總之係一支雙排既9mm 1911

似乎幾得意。
引用:
原帖由 阿堅 於 2-5-2019 19:43 發表

我都唔知咩牌子,總之係一支雙排既9mm 1911
究竟世界上還有神嗎?

回覆 74# 的帖子

都係大路槍款...
想玩下H&K D槍都無....

要去美國、加拿大玩
引用:
原帖由 laukw123 於 2-5-2019 20:36 發表
都係大路槍款...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 laukw123 於 2-5-2019 20:36 發表
都係大路槍款...
有,關島有。
你up得出既大路野除左full auto都有

關島高水喎,師兄。
去潛水又貴過泰國,食、住、行又唔抵。唯一打5.56同泰國比係抵少少囉。
引用:
原帖由 阿堅 於 2-5-2019 21:47 發表

有,關島有。
究竟世界上還有神嗎?

「Light子彈」係偏遠,但附近間酒店幾抵,豪華房百六蚊港紙一晚!
https://www.agoda.com/zh-hk/b2-s ... e-b985-ab50c6c487c2
引用:
原帖由 laukw123 於 2-5-2019 17:15 發表
上任何一個課程都送"會員",最平1天手槍基本訓練, 好似1萬幾泰幣,之後買子彈已經半價了。
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 2-5-2019 21:50 發表
關島高水喎,師兄。
去潛水又貴過泰國,食、住、行又唔抵。唯一打5.56同泰國比係抵少少囉。
咁佢話想打H&K 咁就近就真係得關島
泰國,越南,柬埔寨全部都係D舊槍/普通野。有Glock 已經好好
泰國有部份靶場見過D list 有SIG,但去到又未必一定有

韓國「明(俾人)棟」冇?HK我真係唔知,但我同事去過話有Baby Eagle打!
引用:
原帖由 阿堅 於 2-5-2019 21:56 發表

泰國,越南,柬埔寨全部都係D舊槍/普通野。有Glock 已經好好
泰國有部份靶場見過D list 有SIG,但去到又未必一定有
究竟世界上還有神嗎?

引用:

有,關島有。
有睇過.仲有好多2戰槍玩, 不過太貴, 燒一個PACKAGE成幾千銀

引用:
原帖由 48191 於 2-5-2019 23:01 發表
韓國「明(俾人)棟」冇?HK我真係唔知,但我同事去過話有Baby Eagle打!
明棟太貴, 搵笨,聽聞韓國仲有射擊場個價相對平民好多。
但就要接受到佢地係用鐵鏈鎖起把槍,令到把槍不能過度移動,所以只能打紙靶。

引用:
原帖由 阿堅 於 2-5-2019 21:56 發表

我見過有D有P226, PX4。  
但原來係擺槍會D人的槍上去...
泰國9MM都係大路野G17/ G19 / CZ75

都係去「人妖國」打吓1911算喇。
引用:
原帖由 laukw123 於 3-5-2019 00:20 發表

明棟太貴, 搵笨,聽聞韓國仲有射擊場個價相對平民好多。
但就要接受到佢地係用鐵鏈鎖起把槍,令到把槍不能過度移動,所以只能打紙靶。
究竟世界上還有神嗎?

CZ 75好打過Glock好多!
Full Metal Frame比起Polymer Lower Frame係穩紮穩打好多!如果有M92FS,仲好打!
引用:
原帖由 laukw123 於 3-5-2019 00:22 發表

我見過有D有P226, PX4。  
但原來係擺槍會D人的槍上去...
泰國9MM都係大路野G17/ G19 / CZ75
究竟世界上還有神嗎?

引用:

有,關島有。
其實香港都有唔少槍可以玩。不過門檻太高了,子彈又貴。
簡單D觀塘果間我之前問過, 1年制會員入會費$3萬,9MM子彈都要$9/發, 加加埋埋D基本訓練呀咁,D洗費夠去美國打到手斷。
另一間唔係話入就入到, 要會員介紹, 會費15萬....
睇返以前D報紙講九華徑, 子彈先$2-$3蚊粒, 租槍+入場費都係$200,  去一次洗幾千都過夠手癮

發新話題