發新話題

在香港如何可以合法玩實彈射擊?合法擁有的真槍的閹槍又有什麼特別?

我去問下X力的老闆先,出551公公的人唔多,你爆咁多槍壇內幕。起下你底先
(just kidding)

回覆 158# 的帖子

如果你有打IPSC,一定識我。

回覆 160# 的帖子

唔系問間公司上市咩?

引用:
原帖由 rho837 於 10-5-2019 16:50 發表

我勸大家! 有錢仔又好普通人又好窿西又好! 現今係香港想接觸真槍就最好去考警察或做石Q! 香港玩槍係昂貴之如又唔好玩! 我們以前英治時代可以去軍用靶場射AR-15, SLR, M1A! 而家香港民用靶場最長只得個50米! 一&# ...
莫非前輩是前英軍會的?50米民用靶場這麼厲害?可否透露一下?
"一啲都唔好玩但又要對住班懷念住事只能回味井底老屎忽!" 什麼意思?

引用:
原帖由 rho837 於 24-5-2019 13:22 發表
未玩過semi-auto去掉山就緊係Happy!

97前係英軍靶場打AR-15就真係好玩! 而家老防得過50米打長槍! 射程太短一啲都不再好玩!

其實玩槍係要成班自同道合朋友玩至開心, 97後我地改去外國年年打一次! 一般都 ...
老防係咩會?未聼過喎

引用:
原帖由 rho837 於 24-5-2019 15:56 發表
#164 你係RHKR槍會會員?
我同學會

引用:
原帖由 rho837 於 24-5-2019 16:28 發表

我大概估到你係邊個

我可以好肯定你先係RHKR槍會會員

咁忙都俾15嗰入大记,睇嚟真係好有錢喎
引用:
原帖由 PSIR2 於 24-5-2019 23:52 發表
老防應該係防衛軍槍會?
諗返轉頭,我都差不多有成近十年因為工作太忙,已經很少去打槍,亦冇乜買新玩具槍(除了年多前一支VGC G36K GBB及最近一支GHK 551 GBB)及新閹槍了。記得第一次之幫襯是門市在尖沙咀的「甘拍 ...

全香港有551公公嗰人得三個,所以,我知你係邊個。
引用:
原帖由 PSIR2 於 25-5-2019 12:02 發表

入大山已經是十多年以前的事,那時$10皮...

咁醒目識得刪咗地點,等我仲想提醒你添。
引用:
原帖由 PSIR2 於 24-5-2019 23:52 發表
老防應該係防衛軍槍會?
諗返轉頭,我都差不多有成近十年因為工作太忙,已經很少去打槍,亦冇乜買新玩具槍(除了年多前一支VGC G36K GBB及最近一支GHK 551 GBB)及新閹槍了。記得第一次之幫襯是門市在尖沙咀的「甘拍 ...

引用:
原帖由 PSIR2 於 26-5-2019 15:11 發表

師兄幾時去同學會呀?其實之前響WGY 都唔少師兄識得我。同理提下大家,唔好提店家名,或者摺咗的除外。如果是實彈店家,基於安全考慮,一半名都不太好。
唔好話店家名,地點都唔好,其實,最好就盡量少講香港槍壇,呢度有好多"特別"的人,Pxxx生,你都應該同意?

發新話題