發新話題

在香港如何可以合法玩實彈射擊?合法擁有的真槍的閹槍又有什麼特別?

引用:
原帖由 48191 於 1-5-2019 22:42 發表
https://youtu.be/arXsEn-1MRc
泰國紙水低,唔打5.56,都叫OK。
話就話水紙低,但泰國打,佢D靶場個定價貴
成六七百蚊先得個30飛

我上年年尾去左清邁打左兩次
第一間打左s70 goldcup 不過D彈明顯係reload彈,槍既狀態一般般
另一間就打左357 s&w同870
好似每個套餐1800定2000 THB
30飛9mm/.45 ,357同12GA好15+8
基本上我同佢講話我打過,佢都唔理我,由我自己入彈自打

引用:
原帖由 laukw123 於 2-5-2019 16:51 發表

好多都會用RELOAD彈,成本平好多,  除非你玩IDPA, IDPA考試果時會比新子彈。
清邁係咪333軍營??
套餐$1800即係都要$450 HKD, 想問有咩槍玩? 幾多飛? 想了解下個價

上面我講果間LIGHT子彈, 我同佢講我有玩過, ...
一間係清邁gun club ,有glock 17/19,s&w686,不知名雙排1911,870,.22 AR
佢D plan 基本上係1800起跳,基本30粒pistol or 15 粒12GA or 50飛22
可以打兩支或三支,D彈數同價錢再加上去,佢有一堆plan

打reload彈個間個名係泰文我都唔知係咩,佢就得支s70 goldcup ,9mm hicap同支22 AR,價錢都係咁上下

引用:
原帖由 48191 於 2-5-2019 19:28 發表
9mm HiCapa  
我都唔知咩牌子,總之係一支雙排既9mm 1911

引用:
原帖由 laukw123 於 2-5-2019 20:36 發表
都係大路槍款...
想玩下H&K D槍都無....
有,關島有。
你up得出既大路野除左full auto都有

引用:
原帖由 48191 於 2-5-2019 21:50 發表
關島高水喎,師兄。
去潛水又貴過泰國,食、住、行又唔抵。唯一打5.56同泰國比係抵少少囉。
咁佢話想打H&K 咁就近就真係得關島
泰國,越南,柬埔寨全部都係D舊槍/普通野。有Glock 已經好好
泰國有部份靶場見過D list 有SIG,但去到又未必一定有

我返而想知宜家新閹個D仲上唔上到彈同拋殻

發新話題