71 12345
發新話題

[others] 幾年冇入來...Sig P250D 終於有冇出過GBB?

幾年冇入來...Sig P250D 終於有冇出過GBB?

如題。我見好多本地警匪片不是真的有開槍鏡頭的時候,就似乎用咗其他的Sig 型號,例如P226, 對不對?

冇出到,一枝DAO既手鎗,仲要去到GBB世界,好難有市場

以前警匪片 CID 好多時求其用枝 Marushin S&W M36 氣槍就算;到九十年代之後李修賢d警匪片就比較認真,會用 Colt Detective Special 道具槍。

呢把雞野除左鄉江正苦笨 L 實去做水魚,全世界都無人肯用,連真鐵都無市場還期望玩具會有?

Come on,天已亮了。。。

真槍都好似停咗產

GBB就未見過,掛牆擺設就有出.

停咗產?仲短命過 Colt Detective Special,咁香港 CID 仲買唔買到新槍同零件?唔通過幾年又要換槍?
引用:
原帖由 ++朗++ 於 3-4-2019 10:38 發表
真槍都好似停咗產

引用:
原帖由 bennytsang16 於 3-4-2019 11:37 發表
停咗產?仲短命過 Colt Detective Special,咁香港 CID 仲買唔買到新槍同零件?唔通過幾年又要換槍?
我都唔肯定
至少官網已經唔見有

引用:
原帖由 bennytsang16 於 3-4-2019 11:37 發表
明顯係P320踏腳石
https://www.thefirearmblog.com/b ... 50-is-discontinued/

引用:
原帖由 tf141 於 3-4-2019 12:32 發表

明顯係P320踏腳石
https://www.thefirearmblog.com/b ... 50-is-discontinued/
我最初都以為係
但係P250係DAO
P320係striker
都唔同

引用:
原帖由 ++朗++ 於 3-4-2019 12:39 發表

我最初都以為係
但係P250係DAO
P320係striker
都唔同
但係個模組化概念係一樣

引用:
原帖由 tf141 於 3-4-2019 12:40 發表

但係個模組化概念係一樣
都可以咁講
可能DAO個市場真係細

引用:
原帖由 bennytsang16 於 2-4-2019 10:47 PM 發表
以前警匪片 CID 好多時求其用枝 Marushin S&W M36 氣槍就算;到九十年代之後李修賢d警匪片就比較認真,會用 Colt Detective Special 道具槍。
那些左輪仲係永遠不用reload, 無限子彈供應的 。李修賢的起碼有reload 先。

引用:
原帖由 ++朗++ 於 3-4-2019 12:51 發表

都可以咁講
可能DAO個市場真係細
P250既鎗管、彈匣、下身都同P320共用
DAO我諗警用市場較多,私人購買應該真係好少

引用:
原帖由 tf141 於 3-4-2019 12:40 發表

但係個模組化概念係一樣
直情係同一組人設計照辦煮碗換Striker Fire。

71 12345
發新話題