發新話題

[others] 幾年冇入來...Sig P250D 終於有冇出過GBB?

引用:
原帖由 olw0978 於 3-4-2019 08:00 AM 發表
呢把雞野除左鄉江正苦笨 L 實去做水魚,全世界都無人肯用,連真鐵都無市場還期望玩具會有?

Come on,天已亮了。。。
我嗰支算係咁,平時在靶場練習時8-10M 準確度同G17差唔多,反而耐不耐卡彈,或會鎖死slide,假如“伙記”們用呢支遇到槍戰用來博命的話隨時冇命。

引用:
原帖由 PSIR2 於 3-4-2019 20:15 發表

我嗰支算係咁,平時在靶場練習時8-10M 準確度同G17差唔多,反而耐不耐卡彈,或會鎖死slide,假如“伙記”們用呢支遇到槍戰用來博命的話隨時冇命。
都係m10穩陣

Glock 17 都好可靠

回覆 14# 的帖子

換言之即係P320系列出左後P250 kit指日可待

每次季燒都要戴手套,因為支野好易夾手!好耐之前聽人講過話曾經有人試過打唔響 至於你話突發情況要開槍會唔會。。。,就不予置評luuu
引用:
原帖由 PSIR2 於 3-4-2019 20:15 發表

引用:
原帖由 PSIR2 於 3-4-2019 22:51 發表
Glock 17 都好可靠
有便衣陀住支g17添 心諗係咪穩陣過西格hehehee

引用:
原帖由 Marcolam 於 4-4-2019 02:29 AM 發表
每次季燒都要戴手套,因為支野好易夾手!好耐之前聽人講過話曾經有人試過打唔響 至於你話突發情況要開槍會唔會。。。,就不予置評luuu
打唔響就M10都試過,係子彈問題。我支250會kick 住個slide, 要用力向後拍撞先可以再用,有時候要拍好幾次...Glock 17 完全沒有呢啲問題。
但CID issue 一定是250喎,香港唔同老美, 應該唔可以陀私家槍喎?

聞說有女警用P250在練習時,一粒子彈都上唔到個靶.

引用:
原帖由 PSIR2 於 4-4-2019 10:34 發表

打唔響就M10都試過,係子彈問題。我支250會kick 住個slide, 要用力向後拍撞先可以再用,有時候要拍好幾次...Glock 17 完全沒有呢啲問題。
但CID issue 一定是250喎,香港唔同老美, 應該唔可以陀私家槍喎?
唔係個個部門都用P250Dcc,係大部份便衣仲用緊左輪既年代,當中有某d部門已經用緊半自動手鎗,咁用乜? 當然就係Glock 17 / Glock 19啦

回覆 24# 的帖子

香港警隊只有特別部門及水警小艇隊MERT,可配戴Glock當更,從前及現今亦然。
一般軍裝及便裝警員的手槍過去幾十年至今均是Model 10,探員手槍是DS或P250。

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 4-4-2019 13:32 發表
香港警隊只有特別部門及水警小艇隊MERT,可配戴Glock當更,從前及現今亦然。
一般軍裝及便裝警員的手槍過去幾十年至今均是Model 10,探員手槍是DS或P250。
唔係喎,我記得未買P250Dcc果陣已經有便衣帶半自動手鎗

引用:
原帖由 Marcolam 於 4-4-2019 02:29 發表
Slide bite定hammer bite?

如果係hammer bite,咁個鎚卡到隻手唔夠力打番去咪啞左囉。而且膠下身鎗記得要推大力d,否則會jam,同Glock一樣,鎗仔更易出事。

引用:
原帖由 PSIR2 於 4-4-2019 10:34 發表

250竟然會kick成咁
曲尺打唔響/卡槍都幾煩, 駁火中隨時命仔不保.

M10一發打唔響扣多下就得, 而且無卡槍呢回事.

老廉好有先見之明 用g19

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 4-4-2019 01:32 PM 發表
以我理解,G4, SDU, ASU, CTRU, Hit Team 用G17 or 19, 其他便裝P250, 軍裝行雜便還是用M10, DS 收咗皮好耐lu...

發新話題