發新話題

[others] 幾年冇入來...Sig P250D 終於有冇出過GBB?

引用:
原帖由 PSIR2 於 2019-4-4 10:34 發表

打唔響就M10都試過,係子彈問題。我支250會kick 住個slide, 要用力向後拍撞先可以再用,有時候要拍好幾次...Glock 17 完全沒有呢啲問題。
但CID issue 一定是250喎,香港唔同老美, 應該唔可以陀私家槍喎?
向後拍撞?

引用:
原帖由 Ben_9413 於 5-4-2019 23:24 發表

向後拍撞?
即係Lock-Rip-Work,半自動手槍清除故障方法之一。
先鎖後滑架,Mag Off,然後再重覆拉放滑架多次。

我分別遇過兩次Glock的Stoppage,打完第一槍滑架不能回復Battery Position,兩次都係燒到好殘嘅Glock。

回覆 38# 的帖子

好老實,做車頭,除非係以前專跟軍火果班姐,如果唔係有幾好要打遠距離,由其是反黑添,我今日捉你唔到,今晚就反轉你個字頭,邊洗用槍嫁,仲有,車頭支槍係最後護身符,唔到最後都無用嘅,所以真係無咩所謂

引用:
原帖由 Ben_9413 於 5-4-2019 23:24 發表
引用:
原帖由 PSIR2 於 2019-4-4 10:34 發表

係子彈問題。我支250會kick 住個slide, 要用力向後拍撞先可以再用,有時候要拍好幾次...Glock 17 完全沒有呢啲問題。
向後拍撞?
PSIR師兄形容為kick 住個slide,
我都以為係一般 double feed 或 out of battery...

"要用力向後拍撞"
而唔係用力向後拉slide???

引用:
原帖由 screwupman2022 於 6-4-2019 02:03 發表

向後拍撞?

PSIR師兄形容為kick 住個slide,
我都以為係一般 double feed 或 out of battery...

"要用力向後拍撞"
而唔係用力向後拉slide???
可能我往日理解錯。

引用:
原帖由 JBL 於 5-4-2019 17:01 發表

老廉只有保護証人組會帶槍,
跟據紀綠佢地由成立至今都未有機會對人開過槍
老廉槍櫃仲細個個衣櫃

引用:
原帖由 hendry9881 於 6-4-2019 09:45 發表

老廉槍櫃仲細個個衣櫃
咖啡櫃緊要d

[qui]vgrdragon1[/iote]原帖由 [] 於 2019-4-6 00:52 發表

即係Lock-Rip-Work,半自動手槍清除故障方法之一。
先鎖後滑架,Mag Off,然後再重覆拉放滑架多次。

我分別遇過兩次Glock的Stoppage,打完第一槍滑架不能回復Battery Position,兩次都係燒到好殘Glo ... [/quote]

Racking / power stroke 我明

Or 後拍 定 拍後面 fully home?

兩個操作

引用:
原帖由 Ben_9413 於 5-4-2019 11:24 PM 發表

向後拍撞?
我揸咁耐槍,一直都是拉滑架,最多除埋mag, 已經可以解決問題。係支P250咁衰,久不久打完幾槍,個滑架復位之後,成支槍鎖死晒,英文可以用Frozen形容,因為太實,拉唔郁,我會上下反轉支槍,用滑架前面撞落枱面邊,下身用手揸實,槍嘴斜向靶,咁樣去鬆個滑架,才可以再發射。有師父會用手拍滑架前面,我覺得好危險,因為我唔肯定chamber 有沒有彈。

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-4-2019 09:48 PM 發表

都係
但個serial no.會唔會係張訂單係佢 比佢自定no.
講個內部秘密你知,想當年警察部想更換DS的時候,Glock特別為了這個標書做了幾支樣版槍給警察部的,個編號就是HKP001, HKP002等,所以ICAC034, 十分正常,亦免了之後ICAC同事要再刻印ICAC四個字。

咁其實可唔可以custom 呢個no.既 G19
但會唔會拉得

引用:
原帖由 BLSK 於 6-4-2019 15:46 發表
咁其實可唔可以custom 呢個no.既 G19
但會唔會拉得
我諗應該唔會掛
Airsoft m4都刻property of us govt.
係美國都冇咩事
我估同樣地香港都冇人care你刻咩

引用:
原帖由 PSIR2 於 6-4-2019 15:32 發表

講個內部秘密你知,想當年警察部想更換DS的時候,Glock特別為了這個標書做了幾支樣版槍給警察部的,個編號就是HKP001, HKP002等,所以ICAC034, 十分正常,亦免了之後ICAC同事要再刻印ICAC四個字。
的確有原廠編號HKPXXX的Glock 17 Gen4。

引用:
原帖由 tf141 於 3-4-2019 14:24 發表

P250既鎗管、彈匣、下身都同P320共用
DAO我諗警用市場較多,私人購買應該真係好少
岩岩睇返呢個留言
Airsoft既話 如果有 有心既廠/師兄 車條slide、飛機座
同埋dao既hammer group就可以將p320改p250?

引用:
原帖由 PSIR2 於 2019-4-6 15:23 發表

我咁耐槍,一直都是拉滑架,最多除埋mag, 已經可以解決問題。係支P250咁衰,久不久打完幾槍,個滑架復位之後,成支槍鎖死晒,英文可以用Frozen形容,因為太實,拉唔郁,我會上下反轉支槍,用滑架前面撞落& ...

O華O尼 D O甘危險, 結構問題O咼, 直頭send番廠整o拉

發新話題