發新話題

[Marui] AR系要有馬記這樣的表現才有信心用來打3gun

回覆 18# 的帖子

我如果沒有記錯 kwa ar 彈匣800g
marui 450g

你真係冇記錯。
引用:
原帖由 avegetables 於 9-4-2019 00:50 發表
我如果沒有記錯 kwa ar 彈匣800g
marui 450g
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 dickyan28 於 8-4-2019 22:29 發表
事實上絕大部份電影內出現的M4/M4A1, 與實際上服役中的配置會出現很大的差距.......

暫時以個人觀察所得, 只有對"BLACK HAWAK DOWN"與"HURT LOCKER"內出現的槍械比較認同, 雖然仍有前後鏡頭轉接時的變了另一枝槍械 ...
小弟倒想一問PEQ-2美三軍重有冇用緊?因為PEQ-2之後都好多代PEQ,但有時見美陸好似重用緊?

引用:
原帖由 dickyan28 於 8-4-2019 22:29 發表
事實上絕大部份電影內出現的M4/M4A1, 與實際上服役中的配置會出現很大的差距.......

暫時以個人觀察所得, 只有對"BLACK HAWAK DOWN"與"HURT LOCKER"內出現的槍械比較認同, 雖然仍有前後鏡頭轉接時的變了另一枝槍械 ...
要認真砌一枝軍版都唔係咁易
努力中

引用:

師兄有見地。2000年左右的Rangers就是用類似的槍。

引用:
原帖由 jn_jona 於 9-4-2019 16:29 發表

要認真砌一枝軍版都唔係咁易
努力中
師兄砌緊支乜打算用乜件? 只要有銀彈事半功倍

MOD 0下身又有呢個Marking ,通常係M16A1下身。但事實上Mk 18 Mod 0不只有M16A1下身。講白啲,軍版真係乜都有。
有一期416得個Upper,下身係M4A1.....
引用:
原帖由 Dardoman 於 10-4-2019 06:29 發表

http://www.wiitech.com.hk/produc ... 766&path=57_164

師兄們, M4身加了MK 18 MOD 是否不對?請指教!
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 gainax 於 9-4-2019 21:20 發表

師兄砌緊支乜打算用乜件? 只要有銀彈事半功倍
事先聲明 我係犯賤 拎we底砌
依家plan緊買colt 4 position通
前面份a野有frd放比我
但其實如果真係要追細節大把野要改 我ras都係用緊井勝 護片就kac

Sight我買左matech 但上身骨條數錯 上唔實
等緊有日zparts出鍛身比we
Peq15玩具做得好差 peq15la5果水做得比較好 但兵仔冇la5玩 應該買fma黑色peq15
鏡用緊高仿既aimpoint m4 但其實我有t牌ta31 唔捨得裝上去
電筒我有m951kit02

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-4-2019 14:03 發表

事先聲明 我係犯賤 拎we底砌
依家plan緊買colt 4 position通
前面份a野有frd放比我
但其實如果真係要追細節大把野要改 我ras都係用緊井勝 護片就kac

Sight我買左matech 但上身骨條數錯 上唔實
等緊有日 ...
vve都唔差起碼真數身易搞同gi夾外型做得幾好,如果銀彈夠至少鍛身(r@7075身vve賣得好平印像中千尾,可以買空白身拎去搏下揾kono壓馬仔)
然後把槍最大面積既件例如ras,尾托,手柄用rs(最好買到c0lt件唔好揾民件)再加機械西(唔記得乜名堂但印象中唔貴 )同ta31已經成支個像真feel出哂黎靚哂,啲內件冇所謂反正睇唔到爛左再算咁計唔算花費太大如果有鏡係手

引用:
原帖由 gainax 於 10-4-2019 16:25 發表

vve都唔差起碼真數身易搞同gi夾外型做得幾好,如果銀彈夠至少鍛身(r@7075身vve賣得好平印像中千尾,可以買空白身拎去搏下揾kono壓馬仔)
然後把槍最大面積既件例如ras,尾托,手柄用rs(最好買到c0lt件唔好৿ ...
Ra錯位太多了 之前都唔覺 比你一言驚醒洛克人
如果可以改ptw upper就易搞

槍管都可能會換 we原廠黑色管 灰色火帽
印象中真鐵唔係咁

Grip 托唔貴的 但條4 position 有d難搵同貴
如果要追得好足forward assist都有得追

MWC只賣Kit,我枝Mk 12 Mod 1就係MWC,造工唔錯。
其實香港好似有貨。買完套Kit交俾師傅搞,成件事非常簡單。
尾通換AG,再訂LMT尾托、後西同KAC棍仔。去Q記買個二手PEQ,買埋個Aimpoint同珍Wilcox Mount,再響呢度收Surefire M9xx,買VFC個M4 Silencer連鋼火帽,訂埋個WII Tech M84 Gasbuster,成枝軍版Mk 18 Mod 0搞掂哂!
引用:
原帖由 Dardoman 於 10-4-2019 17:21 發表
如果有20Kbuget,師兄們會點樣搞支marui mws?齊改槍計!
如果又要睇得,又要打得!
你們會點樣配d補品件呢?Thxs

唔知就咁訂一支返嚟得唔得呢?勞煩師兄們比少少意見?
http://www.modelwork615.com/sh ...
究竟世界上還有神嗎?

我的確是買了兩枝Marui AR,論穩定性著實太好。
回正題
MWC哪來尾通?用AG可也。
對不起,我不用Z Parts鋼件,委實不知。但是真的有必要裝鋼外管?
引用:
原帖由 Dardoman 於 10-4-2019 19:39 發表
謝謝師兄的分享!

你是否切兩支呢?一支是MK12 mod1,令一支是MK 18 mod 0!

18 mod 0 的電筒、尾托、其他組件我都有,不過就放晒喺大蛇的身上!

另外,想問問 MWC kit 的尾通是否 Mils spec? 可否裝 ...
究竟世界上還有神嗎?

發新話題