19 12
發新話題

國產裝備品牌問題

國產裝備品牌問題

想請教一下有關國產高仿裝備品牌既問題,小弟見淘寶有個叫Sunsnow既牌子,想問下有冇ching買過/用緊? 覺得品質如何?
因高仿裝備小弟只識Flyye / Toy Soldier / TMC / Panta,未聽過Sunsnow呢個牌子
或者有冇其他品牌有類似產品推介? 小弟想買以下東西,感謝
https://m.tb.cn/h.eaAAfPb?sm=e3be97

Sunsnow我剛淘寶買左幾樣,但聽日先送到,到時話你知 lol

但佢copy D嘢都唔算平,例如正廠賣600佢賣Copy450

引用:
原帖由 BREACHER556 於 10-4-2019 20:52 發表
Sunsnow我剛淘寶買左幾樣,但聽日先送到,到時話你知 lol

但佢copy D嘢都唔算平,例如正廠賣600佢賣Copy450
我見呀,但唔知個價是否值

Sunsnow姐係“太陽雪”
國内軍品廠家算係有質量
專門做一些複刻產品
國内圈子最出名是他的定制服務
只要你有想法同¥
最近TMC好似係香港大陸都從山寨榮升高端婦科廠家定位?

引用:
原帖由 avegetables 於 11-4-2019 01:42 發表
Sunsnow姐係“太陽雪”
國内軍品廠家算係有質量
專門做一些複刻產品
國内圈子最出名是他的定制服務
只要你有想法同¥
最近TMC好似係香港大陸都從山寨榮升高端婦科廠家定位?
近排上淘寶都見到多咗好多新既小品牌,由熱門到冷門嘅產品都多咗好多。小弟就等近Pew戰術件D3CRM。
至於TMC,佢不論款式定係造功都有改進,由配件同Plate Carrier都覺得佢俾咗心機落去,尤其是新一批嘅頭盔。相反以前其中一間Copy知名大廠-Flyye就越嚟越冇聲冇氣,除左MC色終於可以揀真Multicam 布同Molle之外,新品都只係出咗CPC同MMAC兩件Plate Carrier

如樓上師兄所說'太陽雪'在大陸出名複刻或改良現有產品,有D產品仲聲稱用原裝物料,但價錢都認真吾算平。

樓主所找果塊Velcro panel源自Milspec Monkey設計既Small Patch panel (OEM by Tactical Tailor)。'太陽雪'將可恨既MALICE clips改良左成為類似First Spear既"6/9 Modular"或Mystery Ranch既"MOLLE tuck tabs",令裝上身容易左。

未計運費件野就價錢相若,但如果你想要MC色MSM已斷貨,其他色好似就仲有,至於值吾值得美國訂番黎就睇樓主自己喜好了,baybay都會有既,或者你可以搵下香港有無鋪有入MSM D野。

ps. MALICE clips真係好Q煩,D西方玩家都好憎,唯一好處在核爆都吾會甩

引用:
原帖由 ohnavi 於 11-4-2019 02:53 發表
如樓上師兄所說'太陽雪'在大陸出名複刻或改良現有產品,有D產品仲聲稱用原裝物料,但價錢都認真吾算平。

樓主所找果塊Velcro panel源自Milspec Monkey設計既Small Patch panel (OEM by Tactical Tailor)。'太陽雪 ...
MSM冇呀,佢官網都係得番small,上面Sunsnow呢隻唔係large嚟架咩? 我想搵large呀
而且MSM買番嚟仲要捱運費,雖然Sunsnow都好似要
最緊搵到patch panel出既patch panel,但唔似得MSM / Sunsnow咁可以當袋用,不過其實我都唔會裝d咩入去
好處係全球免運費同埋叫做係真品,唔好處係冇得裝野同埋冇MC色,如果搵patch要最好搵exactly一樣尺吋
各位ching點睇 ?
https://patchpanel.ca/products/molle-patch-panel

BTW, 想問下MALICE clips係咪即係我係HSGI Taco用果隻 ?

引用:
原帖由 tf141 於 11-4-2019 14:38 發表

MSM冇呀,佢官網都係得番small,上面Sunsnow呢隻唔係large嚟架咩? 我想搵large呀
而且MSM買番嚟仲要捱運費,雖然Sunsnow都好似要
最緊搵到patch panel出既patch panel,但唔似得MSM / Sunsnow咁可 ...
Large baybay有呀不過食運費。其實師兄想要黎點用先?Sunsnow果個似small個底得三格
https://www.ebay.com/itm/Milspec ... p-NEW-/263196765836

BTW, 想問下MALICE clips係咪即係我係HSGI Taco用果隻 ? yes就係果兩條膠

引用:
原帖由 ohnavi 於 11-4-2019 18:25 發表

Large baybay有呀不過食運費。其實師兄想要黎點用先?Sunsnow果個似small個底得三格
https://www.ebay.com/itm/Milspec ... p-NEW-/263196765836

BTW, ...
就係諗住痴patch咋,可能整個大大隻字果d貼係背脊
我件vest係S/M,背後得6格molle
我諗應該用盡佢或者4格咁囉,3格又好似細得濟,同埋係咪會放唔到正中 ?
因為我想custom一下自己件vest,但係我而家除咗3隻mag pouch之外又冇咩要裝上去,咁應該貼自己鍾意既patch係最簡單直接,又唔會變成累贅

eBay買到番嚟變$300
其實個袋可能真係冇乜用,最大好處真係貪佢可以keep番隻MC色

[quote]原帖由 tf141 於 11-4-2019 19:46 發表

就係諗住痴patch咋,可能整個大大隻字果d貼係背脊 <-- 甘如果落large真係好大塊喎吾通你想貼個'勇'字?
我諗應該用盡佢或者4格咁囉,3格又好似細得濟,同埋係咪會放唔到正中 ? <-- 細果隻個底係3格但長度應該可以佔4格

想加章仲可以有呢個選擇,不過一樣係運費問題,我依稀記得以前香港有鋪賣MSM同TT d野架,吾通係ehoxxy?
https://www.tacticaltailor.com/modularbadgepanel.aspx

eBay買到番嚟變$300 <-- 依樣真係無計運費從來都最大劑,你個情況或者sunsnow係最慳成本方法,再吾係上個有velcro袋會吾會好D?

good luck

引用:
原帖由 ohnavi 於 11-4-2019 20:13 發表
[quote]原帖由 tf141 於 11-4-2019 19:46 發表

就係諗住痴patch咋,可能整個大大隻字果d貼係背脊  
應該係e興趣,我知PTS都有賣,不過就冇呢件product
TMC呢隻都有睇呀,都係觀望中
我係想痴類似Tactical Tailor果張圖入面果d警察章
不過就應該唔會係寫Police或者Sheriff,只係咁既size

Patch panel呢隻ching點睇?
全球免運費
https://patchpanel.ca/products/molle-patch-panel

引用:
原帖由 tf141 於 11-4-2019 20:52 發表

應該係e興趣,我知PTS都有賣,不過就冇呢件product
TMC呢隻都有睇呀,都係觀望中
我係想痴類似Tactical Tailor果張圖入面果d警察章
不過就應該唔會係寫Police或者Sheriff,只係咁既size

Patch panel呢隻ch ...
睇落都ok,你吾介意吾係MC咪得,其實都係一塊魔術貼者。
係吾知佢Wick'dLite straps即係咩黎,見有D comment話吾夠硬淨,
不過你換其他都可以,買左記得分享下

引用:
原帖由 ohnavi 於 11-4-2019 21:33 發表

睇落都ok,你吾介意吾係MC咪得,其實都係一塊魔術貼者。
係吾知佢Wick'dLite straps即係咩黎,見有D comment話吾夠硬淨,
不過你換其他都可以,買左記得分享下
我keep咗係購物車冇checkout,佢個system係咁send email嚟催我checkout,仲俾咗個coupon code我

引用:
原帖由 tf141 於 11-4-2019 23:06 發表

我keep咗係購物車冇checkout,佢個system係咁send email嚟催我checkout,仲俾咗個coupon code我
千金難買心頭好, gogogo

19 12
發新話題