19 12
發新話題

[VFC] 新,舊版mp5問題

引用:
原帖由 jn_jona 於 16-4-2019 11:04 發表

果兩粒機米係用佢估定外hop up座?
我都有興趣入手
內管連同 hop up base~ 應該是
btw, 估計原裝買入時,可能左右兩边機米已被扭鬆,同時沒有hopup狀態,所以拍拉杆上弹後,会有一粒BB流出(鎗咀往下時)。
是歐洲办和亞洲办的分別? 是力水問題? 還是個別因素?

引用:
原帖由 kirk123 於 16-4-2019 11:59 發表

內管連同 hop up base~ 應該是
btw, 估計原裝買入時,可能左右兩边機米已被扭鬆,同時沒有hopup狀態,所以拍拉杆上弹後,会有一粒BB流出(鎗咀往下時)。
是歐洲办和亞洲办的分別 ...
哦 嘔彈
我以為係打剩一粒留係到
我等緊sd6 or a3

引用:
原帖由 jn_jona 於 16-4-2019 12:11 發表

哦 嘔彈
我以為係打剩一粒留係到
我等緊sd6 or a3
未扭實机米時,弹匣是餘一粒的(以為打完),和有時会跳入 trigger box(拉杆退匣時)
估計可能是內管鬆和有虛位導致~

真難得,最近還有新品bolt頭及錘upgrade 下.

附件

9-7-2019 08:22

9-7-2019 08:24

19 12
發新話題