23 12
發新話題

[Marui] Glock 26 加力問題.

[Marui] Glock 26 加力問題.

各位大大,你好。
我剛剛買左一把glock 26,全原裝的,於最近打game 果陣,睇到對家d 彈打過黎,自己支小槍打唔到過去,感覺唔多夠力。
1.) 知道本身支 26 槍管短,提升力度是否較難?
2.) 如想提升力量到 1.1 - 1.2j 可行嗎 ?
3.) 我黎緊會買試换 hopup膠,因想打遠d, 想問大家 maple leaf好用嗎?

謝謝各位大大。

1. 非也, 提升力量係唔難, 但上升幅度都唔會大
2. 未必得, 但建議你可以由幾方面著手試下, 例如:飛鏢, 飛鏢彈弓(硬), 擊鎚彈弓, hopup 膠同精密管
3. magple leaf 膠, 有c環果款, 個密氣我覺得比marui 更好, 而力度方面, 試過大約提升左0.05j

但你話要打遠既話我反而好奇, 點解唔買支長少少既槍? 有先天優勢易搞好多
我生得聰明得罪你咩!!!

1. 換彈匣高流量 valve 或自己將原裝valve 出氣孔銼大些許,(未扭出時 要在彈匣 valve mark了出氣方向先)。
2. 义 top gas.
* 加大力後,可能彈会bb打少咗,或不能清匣。

首先,唔夠遠未必是唔夠力引起,概念上要先糾正,否則胡亂更改最後會得不償失,或者作出錯誤投資!

樓主第一件是應該是考察距離,檢查 BB 彈質量(mass)及 hopup 設置等等。。。

回覆 2# 的帖子

因為貪過癮 細細支 就禁買左

回覆 4# 的帖子

謝謝回答,禁我做左呢兩樣野先。

回覆 3# 的帖子

謝謝回答,我跟你做法試試先,因為對家有成 1.2j , 打落黎 bang bang 聲,睇下有冇得追貼d 度。

原裝馬記Glock行內Hammer,熱少少都扑唔開嘩佬....
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 22-4-2019 11:18 發表
原裝馬記Glock行內Hammer,熱少少都扑唔開嘩佬....
換條 軟身 valve 彈弓  或者ok~

直接對射程最大影響應該係內管長度

引用:
原帖由 timthc2002 於 21-4-2019 14:54 發表
各位大大,你好。
我剛剛買左一把glock 26,全原裝的,於最近打game 果陣,睇到對家d 彈打過黎,自己支小槍打唔到過去,感覺唔多夠力。
1.) 知道本身支 26 槍管短,提升力度是否較難?
2.) 如想提升力量到 1.1 -  ...
原裝短內管限制了火力提升,TOPGAS 動力的話,很難改到1j up ,
不是手工問題,而是TOPGAS 磅數就是咁多,搾盡了也是這數。
當然天熱大太陽曬一粒鐘可能去到1J 的...但人家應該已經1.5 J 了。

馬記原裝彈弓普遍不及台灣仔的硬度,敲topgas 時很多時會發生敲不到底的問題,限制了一點點火力,
可以換一下hammer 彈弓,應該由原裝0.5~0.6J 提升至0.7J ,再加個窄徑6.01 + 厚身魔膠紫膠之流可以提多0.1J 即0.8J 前後,已經差不多極限了。
大體上,25 度前後,100MM 管搾盡大概0.9~ 1J ,管長對GBB 提力來說是最立竿見影的。
DESERT EAGLE 這些原裝都160mm 前後管長的,原裝已很易打到1.4j up 了。

然而火力雖然影響射程,但就算只有0.7~0.8J ,用上良好配置的HOP UP,直飛30 米不是難事,足夠了。
手槍這些應急武器本身就是打20 米之內,追求手槍打三、四十米仍要保持準度不是易事,也沒有必要性,
當然用這種玩法的師兄也是有,OLW 兄便是其中純手槍室外戰專精的一人。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

手槍要玩精準加射程用NBB黎改會比較易掛
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

我只可以講,有人玩馬記Mk 23過JJ。
引用:
原帖由 2slow 於 23-4-2019 14:49 發表
手槍要玩精準加射程用NBB黎改會比較易掛
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 Dave 於 23-4-2019 12:54 發表

原裝短內管限制了火力提升,TOPGAS 動力的話,很難改到1j up ,
不是手工問題,而是TOPGAS 磅數就是咁多,搾盡了也是這數。
當然天熱大太陽曬一粒鐘可能去到1J 的...但人家應該已經1.5 J 了。

馬記原裝彈弓 ...
嘩,Dave 兄咁大頂高帽笠落黎

引用:
原帖由 olw0978 於 23-4-2019 17:19 發表

嘩,Dave 兄咁大頂高帽笠落黎
對冷兵器玩法有執著的師兄值得欣賞
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

23 12
發新話題