發新話題

早兩日經過天橋底遙控車場,發覺全部在玩車的都是大叔

我當年架車第一個車殼係toyota celica gt4...之後轉左EVO IV...當年電視仲有港京拉力賽睇...超正

引用:
原帖由 JBL 於 22-4-2019 11:56 發表
銅鑼灣告士打道天橋底都有場
冇咗好耐世紀囉
目標太多
彈藥太少

小弟廿幾年前玩電buggy,嗰陣孖星叔叔喺火炭有個場,好懷念
目標太多
彈藥太少

我讀中學年代時"遙控車"係班富家子弟至有得玩! 放學大家行去山邊睇班人玩電車及油車, 班人好惡好寸呀, 笑我地冇錢玩就唔好來!  當時賣遙控模型班舖頭一樣咁寸, 見我地企耐小小唔買就趕我地出門口唔好阻佢地做生意! 見過有次間遙控模型舖頭個火計因維修問題罵叉個客人, 個客火爆即場打㭍佢打到成面血!  

維有單車舖至無所謂歡迎我地打等, 又借幾架舊單車(迷你仔)俾我地踩兩個鐘, 收舖前交還就得!

唔咪唔想玩遙控車! 只係冇錢玩! 10年前我第一部係MINI-Z F360!

我大佬就係因細個冇得玩! 到大個就20年間花了過百萬玩哂所有海陸空遙控, 又去外國玩遙控花式機比賽! 幾年前收山, 而家只係淨翻兩個20尺櫃workshop同一大堆舊機!

新一代好小人玩RC! 識個叔台係RC高手, 他人到60就後悔玩RC玩哂啲錢同時間! 因為7~80年代玩具好貴, 如果留起啲錢而家有幾層樓渣手! 而家玩就平好多!

重有好多人入場玩,係粉嶺元朗 流浮山都有

引用:
原帖由 rho837 於 22-4-2019 20:30 發表
我讀中學年代時"遙控車"係班富家子弟至有得玩! 放學大家行去山邊睇班人玩電車及油車, 班人好惡好寸呀, 笑我地冇錢玩就唔好來!  當時賣遙控模型班舖頭一樣咁寸, 見我地企耐小小唔買就趕我地出門口唔好阻佢地做生意! 見 ...
其實冇得咁計...大把師兄玩槍都玩到6-7個位數字...夠比首期/夠買樓

但當下同你講...又有幾多人肯真係唔玩...個個都係老左先黎左後悔右後悔

引用:
原帖由 rho837 於 22-4-2019 08:30 PM 發表
我讀中學年代時"遙控車"係班富家子弟至有得玩! 放學大家行去山邊睇班人玩電車及油車, 班人好惡好寸呀, 笑我地冇錢玩就唔好來!  當時賣遙控模型班舖頭一樣咁寸, 見我地企耐小小唔買就趕我地出門口唔好阻佢地做生意! 見 ...
我就完全持相反意見啦,我玩槍玩遙控車丶遙控飛機,玩真車等等都應該夠買xxx,但當你就快收檔要見上帝的時候,臨兩腳一伸之前,才發現自己有錢有能力但就乜Q都未玩過,咁先至叫後悔呀!

回覆 14# 的帖子

天水圍車友

1 個讚好! TOP

以前D入油引擎遙控模型跑車,飛機夠哂吸引.
只是聽把聲,成個人都興奮起來.

宜家D細路....95%興趣係打機...

好似我個仔...屋企氣槍模型任佢玩, 佢寧樣打機/上網睇人打機都唔玩....

del

del

回覆 26# 的帖子

時代變了

而家細路連玩都懶埋

發新話題