發新話題

影裙底真的無聊,但大家覺得特別加條影片裙底罪,又是否矯枉過正?

引用:
原帖由 PSIR2 於 1-5-2019 11:57 發表

立法冇問題,不過不應只cover 裙底。建議用航拍機影其他人私隱,包括私人天台生活,其他人室內情況等,未經當事人同意便已經算犯法。私隠應該受保護。
如此問題會更多,一起機比人見到就可以告你,同日本JK玩痴漢冤罪屈錢冇分別。

引用:
原帖由 channet 於 1-5-2019 16:21 發表

航拍機既係另一個關於私隱問題,同影裙底係兩碼子既事不應混為一談

題外話航拍機一般由上空影地下,如果係城市上邊影,最小影幾十萬人,係唔係要幾十萬人同意? 咁如果立法航拍機係犯法,咁相機影人都係唔係犯 ...
日本就搞到保險公司出埋痴漢保險幫意外中招既男士洗冤,一條龍包打官司,如果航拍機影到人都當係,咁就真係飛機冤罪,真係惡法。

引用:
原帖由 reniless 於 16-5-2019 11:22 發表
影相光源行先,依句說話已經冇乜人會講,依家0的攝影工具iso勁到無倫,華為手機都可以影極光,裙底春光算得咩難度。
以前日本手機,包括我用過既LG G3改、HTC蝴蝶2改,見過既Panasonic P02E,影相一係熄唔到聲一係爆紅光,我試過比Panasonic機偷拍,對面一篤個紅光我隔住十幾米都反應得切。

引用:
原帖由 reniless 於 16-5-2019 13:46 發表

日本特有防偷拍設定。
知道日本手機拍攝唔可以設靜音,
dc機紅光係唔係防紅眼功能?
Panasonic果部係手機。可以換電、防水仲支援無線充電,N年前極品大作。

發新話題