發新話題

[認真] 唔L係啩⋯⋯

數學弱唔識計,講0下生活上所見。4月廣交會結束今次又係旺丁又旺財,老虎公司依舊賺錢。話大陸好多工厰執笠係有,事實有好多厰賺錢。老虎公司好積極開拓一帶一路市場,最近最好豪爽個客唔係沙特客,係個伊拉克客,要訂金或全數都一筆清唔拖拉,真係估佢唔到。
要睇18年全年數據可以睇返中國海關新聞發佈,今年4月統計幾日前都出埋可以上網睇。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/fina ... 0508_00842_001.html

依個真係講漏左,沙特客已寄出邀請函,搞掂簽證6月可以起行。個沙特客户公司係當地上市公司(好似係杜拜上市),招呼真係超一流。
題外話,老虎舊年用di扌羅沙特簽証時,見個領使左揭右揭頭都側埋已預計唔會批,點知個領使睇過老虎張申請表,問了幾就話原來跟老虎係同校,跟住就閒聊幾句大陸讀書生活事就直接蓋印4點取証。

感動。
我好耐之前都唔知回邊張帖,已經話啲人好鐘意賽馬,尤其是田忌賽馬,講嚟都嘥氣。

我下部電話會係華為mate 30 pro ,有冇gogo用對我嚟講真係冇乜嘢吸引,我對上部爛果柒只係安裝左三個app。
任生講得很啱,唔需要因情緒而走去買華為,你只要覺得一件產品性能同價錢跟外國產品差不多,就請你去買國產貨支持國產產品。

引用:
原帖由 RCOOH 於 21-5-2019 21:18 發表

因為我職業需要,冇左綠人真係幾大鑊,除非新既鴻蒙OS可以用模擬既方式用番綠人程式,否則對我黎講真係collected skin。如果用新os既係中價後備機,fine,但主力機冇綠人真係大都頭埋。

頭先先落過福仁同鴨記 ...
我係科技盲,最近既晶片話題真係睇完都係唔知係乜。但係我對華為真係非常有信心,相信華為會越做越好。
老虎有個同學0係華為工作,有次家庭聚會見it人用mate 9 ,嗰陣時係第一次接觸華為產品,試過手癮後覺得mate 9 唔會比爛果差。當時話想即刻出一部mate 9玩,不過it人就建意
我等mate 10先,結果真係mate 10登場改變左好多人對國產手機印象。
爛果4初出時話會改變世界改變生活,我真係睇唔到爛果對我有咩改變,反而覺得越用爛果產品越令我煩躁。講返華為,華為5G加物聯網係咩,我當然唔識,但我深信5G運行後,深圳會係真真正正智能城市,華為會真正改變世界改變我生活。

引用:
原帖由 JBL 於 21-5-2019 22:27 發表

R兄E家係大灣區生活...?
仲未收樓,快就10月,反正就係年底,都時會貼下相(位置在未來深圳智谷,望住國字號ceec)。

引用:
原帖由 JBL 於 21-5-2019 22:37 發表

到時入伙請影D靚相比小弟開下眼界.....
一定會

真係唔知,有機會要試玩一下。

依家返大陸住真係大把嘢要學。

國家知識產權局:華為已經申請註冊“華為鴻蒙”商

https://cj.sina.cn/article/norm_ ... weibouid=1638782947

---
東方唔見有報道,但應該唔會係假新聞。
10月1日大陸會有40個城市推出5G服務。

[quote]原帖由 JBL 於 21-5-2019 22:47 發表

無知問下R兄,係咪真係有呢D.....?

近年香港陸續試行電子錢包「二維碼」支付,好多企業都推出相對
---
今日問過老虎,老虎話依家連淘寶買嘢都可以刷臉,入密碼時間都節省埋。

3 個讚好! TOP

雖然j兄人已不在,但都貼返0的相。

可以按圖索驥,但唔使相認。
正面係國字號ceec,
ceec前面係萬科御用地面積大過深業上城。

直望平安金融中心離會展3,4個地鐵站。

最近好唔得閒,一返黎就搵裝修,阿囡阿囝各自有要求(四房單位)。

發新話題