28 12
發新話題

M24邊間好

M24邊間好

呢幾日有興趣玩M24
聽過話A&K既M24係質素同CP最好既一把,但根魔就話佢地唔會再返果把既貨orz......
其他廠與此同時有出過自己版既M24,例如雪狼,CA,同CYMA,但佢地行咩系統同可改性就暫時唔清唔楚,有話係APS2但又有話係AWP(Type 96)溝VSR

所以想問諸位
1. 有冇第二間鋪會有A&K M24出售
2. 有冇人知道呢三間廠出既M24各知行咩系統,槍街有冇得搵材料改?(魔帝M24同SSG24暫不考慮)

感謝萬分

CA 有APS同VSR,但VSR個批又好似唔係100%兼容,
#001,002行APS,#016,020行VSR;
SW 唔清楚;
CYMA上老虎網寫行APS。

如果真係全APS-2數咁就麻煩鳥
補品一係貴一係好貴,仲要香港無要去海外買入
又唔係好信得過司馬同雪狼原裝個筫素
ECHO1 香港又唔知邊間會有

CM701同CA LTR個托十足VSR個相其實都唔知咩嚟

引用:
原帖由 新手一隻 於 8-5-2019 17:32 發表

師兄係想整支VSR系統o既M24?咁小弟幫唔到你了。
或者可以搵下出畀VSR o既M24托,或者自己修隻APS2 M24托畀VSR掛?

ECHO1 M28唔係全VSR數,質素亦唔算好,搵到都唔好買。
都得,單純想買把M24玩咁
因為雪狼話係APS2數,但D台仔話係AWP (即Type 96).....偏偏呢兩把槍系統都掛名係叫APS2但其實又唔係同一樣嘢唔一定撈得黎用......

單純玩隨便買把$1000樓下都得,其實師兄除左要M24外觀?仲需要d乜?

引用:
原帖由 leozilla 於 8-5-2019 18:28 發表
單純玩隨便買把$1000樓下都得,其實師兄除左要M24外觀?仲需要d乜?
的確其實都係想買把M24自己High
但心底都係希望把M24可以改到真係落到場,35米打到A4既程度,同埋就算有零件hi咗都唔會完全無得救

兩年前見到童工個網有馬記VSR10用M24身連可調托,可惜一直唔見有返貨,然後小弟就放棄左

想搭單一問,S&T M40a5呢度有冇師兄玩過?想知佢咩零件係VSR同hop up可以點樣取消雙壓點

真M24以前成日玩! 如果有支玩具都唔錯!

近期想入支G28 GBBR!

回覆 8# 的帖子

我自己比較偏向CA M24 LTR,響youtube見人落場都唔差。

引用:
原帖由 新手一隻 於 8-5-2019 21:37 發表

Type96同APS2活塞、彈弓、尾頂係通o既。
雪狼係APS2筒,但缸尾拉柄位唔同。

至於雪狼補品,槍街應該得貴貴PDI,上網買會有更多選擇。司馬、A&K都一樣。
唔想買補品咪A&K,自己搞下個hop up座咁。

M24氣槍好 ...
唔該新手兄先

國狗或冷門二三線槍就係煩呢D野(雖然雪狼好彩有PDI,司馬直頭連PDI補品都冇)
如果本身質素好既就算完全自家數都會有人收貨(A&K或者之前把Vanquish咁),但偏偏雪狼定司馬個本身質素又唔多得,啲補品又唔可以交換用,點解唔索性用返VSR系統頂上去,至少D死鬼佬會因為呢樣野買黎改

28 12
發新話題