51 1234
發新話題

[WE] WE M14 問題

引用:
原帖由 不可視ソ9番 於 28-5-2019 09:38 發表
唔。。。借了朋友的朋友的實木RA tech lv3 we m14。。。落場試過之後覺得如果沒有一定的愛/信仰是不會拎去落場的。。。

所以。。。都係skip
呢支M14外型,20多年前,我都對佢無乜好感,但數年前,
見到WE果支,又另眼相看了.有D似古典音樂咁.

引用:
原帖由 pmcoperator 於 28-5-2019 09:50 發表
真槍本身都係枝比較失敗既槍
又唔係真係咁差既 只係出世係唔岩既時間用係唔岩既地點
打阿富汗都用左唔少m14做marksmen rifle

真鐵m14除左長重唔好揸,都算交到貨,
衰係唔啱環境到用, 正如當年M16唔是降低成本又趕工
未必衰到傳聞中掉左佢要執AK用

引用:
原帖由 gainax 於 28-5-2019 12:38 發表
真鐵m14除左長重唔好揸,都算交到貨,
衰係唔啱環境到用, 正如當年M16唔是降低成本又趕工
未必衰到傳聞中掉左佢要執AK用
當年可靠黎講可能m14仲好過m16

傳聞當年m16有d膠件係Mattel做 即係做barbie果間玩具公司
咁岩有一批grip上面有mattel個logo 班兵就傳m16係玩具公司整出黎 所以咁唔可靠

引用:
原帖由 jn_jona 於 28-5-2019 13:47 發表

當年可靠黎講可能m14仲好過m16

傳聞當年m16有d膠件係Mattel做 即係做barbie果間玩具公司
咁岩有一批grip上面有mattel個logo 班兵就傳m16係玩具公司整出黎 所以咁唔可靠
個陣就黎講到貼錢都冇人用 其實M16回氣管設計要勤清理先少故障又係死因之一,打仗邊個得閒日日清,Ak當年簡單結構實用先食正條水,如果戰地係平原,沙漠,以ak準度比m14同m16加鏡屈返轉頭

搭單問下,沿用原廠膠托情況下,有冇方法可以幫we支m14減重?
小弟聽聞可以拎走膠托入面舊金屬
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

51 1234
發新話題