發新話題

想買Marui 螺絲 一問

想買Marui 螺絲 一問

因為跌了一粒圖中的 2.6X10mm 平頭十字螺絲,想問各位師兄如果去新填地街賣螺絲的五金鋪配唔配到?
或者有冇師兄知邊度可以配到?
thx

應該配到 但要20蚊起跳
一次配埋其他

絕對可以,但買一粒貴少少
不如順手配多幾粒上面rmr個款羅絲

唔該晒各位師兄!

今日有時間去了新填地街一帶搵,網上找到較多人介紹的幾間得現代有接近呎吋,老闆話2.6mm係日本特規,佢得2.5mm,比我試,都ok, 而且買$1粒,隨你買幾多...都算好人,同我講促15分鐘都係得$3生意都無黑面,反而係槍街買1仟幾佰有時要睇人面色

鴨街有 M2.6 賣呀,5 蚊一包十幾粒,我不肯定有無 10mm 全長錐頭,12mm (淨螺紋)圓頭就肯定有,如真的無大不了用銼或鋸執短佢。錐頭螺絲是計全長,而圓頭螺絲是計淨螺紋長度,所以假設圓頭入得到,買 M2.6x8 就對了

M2.6 我都用來做外科手術呀

http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=181203

附件

7-6-2019 06:17

多謝師兄資料,下次出開鴨記買定d螺絲防身都好。
引用:
原帖由 olw0978 於 7-6-2019 06:17 發表
鴨街有 M2.6 賣呀,5 蚊一包十幾粒,我不肯定有無 10mm 全長錐頭,12mm (淨螺紋)圓頭就肯定有,如真的無大不了用銼或鋸執短佢。錐頭螺絲是計全長,而圓頭螺絲是計淨螺紋長度,所以假設圓頭入得到,買 M2.6x8 就對了
...

引用:
原帖由 boy1420 於 6-6-2019 21:06 發表
今日有時間去了新填地街一帶搵,網上找到較多人介紹的幾間得現代有接近呎吋,老闆話2.6mm係日本特規,佢得2.5mm,比我試,都ok, 而且買$1粒,隨你買幾多...都算好人,同我講促15分鐘都係得$3生意都無黑面,反而係槍街 ...
當年'現X'還在槍街,我同佢買支剛剛出的APS M870 SAI版,
$3XXX元差不多到$4千,果個金毛肥仔店員,都係連多謝幫襯都無句.
仲俾番試槍時,打不到的兩粒彈殼我. 回家才知.

回覆 9# 的帖子

師兄,先要說聲sorry,我講的現代係甘霖街專賣螺絲果間

引用:
原帖由 boy1420 於 7-6-2019 11:10 發表
師兄,先要說聲sorry,我講的現代係甘霖街專賣螺絲果間
這點我明白.我說的'現X'是當年在槍街的模型玩具店.
佢地都搬去SPK工廠區好耐了.

回覆 11# 的帖子

當年我買槍1係去現 X,1係偉利

引用:
原帖由 boy1420 於 7-6-2019 14:32 發表
當年我買槍1係去現 X,1係偉利
睇尼,樓主都有番咁上下的玩具槍經驗了.

引用:
原帖由 kornhill401 於 8-6-2019 11:40 發表

睇尼,樓主都有番咁上下的玩具槍經驗了.
十幾年前玩過一段短時間,近年又手痕玩返
thx

發新話題