發新話題

港島區又少一間

bxngbxng=rw,其實一直想問紅顏色的狼網上買完野可唔可以發貨到中環佢度鋪頭,然後去自提,有冇師兄試過

引用:
原帖由 ranger101 於 28-5-2019 05:29 PM 發表
bxngbxng=rw,其實一直想問紅顏色的狼網上買完野可唔可以發貨到中環佢度鋪頭,然後去自提,有冇師兄試過
作為紅狗既前有關係人士,可以答你們吾得....以前出單都最多只可以做到順風站自取,重要特別電郵提醒先做
笨笨重要剛開自己網店自己打自己,出吾出得切單就吾知了

引用:
原帖由 bennytsang16 於 27-5-2019 11:17 發表
搬上閣樓之後,少左槍睇,但成日見佢班店員(同佢地親戚)嚮度吹水、用大螢幕打機,好似私竇咁。
最慘係佢個網啲嘢, 連有無貨都報得唔準,
網話有貨, 走到上去又話無. 白行一轉.
整整下不如出槍街買

引用:
原帖由 JOHN2 於 25-5-2019 13:16 發表
M1仍存在於新高登,博士唔多覺
博士個位轉左賣Figure 博士應該執左啦

引用:
原帖由 pbay 於 29-5-2019 10:17 發表

最慘係佢個網啲嘢, 連有無貨都報得唔準,
網話有貨, 走到上去又話無. 白行一轉.
整整下不如出槍街買
佢個網同鋪好似係分開
當年有店員同我咁講

引用:
原帖由 pmcoperator 於 29-5-2019 11:09 發表

佢個網同鋪好似係分開
當年有店員同我咁講
HH 是當年UN門市拆出來的
UN仍然有做網店 (和HH無關)
HH宜家將會轉做網店
HH門市已於昨日玩完last day

引用:
原帖由 khkenny2 於 28-5-2019 23:41 發表

作為紅狗既前有關係人士,可以答你們吾得....以前出單都最多只可以做到順風站自取,重要特別電郵提醒先做
笨笨重要剛開自己網店自己打自己,出吾出得切單就吾知了
係紅狗好唔好做﹖係工作DB成日見到佢地出Post

引用:
原帖由 pmcoperator 於 29-5-2019 03:59 PM 發表

係紅狗好唔好做﹖係工作DB成日見到佢地出Post
只可以話除左VXC同Kjer有咩貨辦有得玩左先之外無咩好處, 街鋪份佣金一定多過我, 底薪又凍過冷水,升又無得升
DB成日出咪即係成日有人走

引用:
原帖由 Opica 於 29-5-2019 15:30 發表

HH 是當年UN門市拆出來的
UN仍然有做網店 (和HH無關)
HH宜家將會轉做網店
HH門市已於昨日玩完last day
原來如此, 唔怪得有二個名.
即係UN網店仍然可訂嘢 ?

引用:
原帖由 siumingsiusiu 於 25-5-2019 15:11 發表

係咪喺灣仔188 o既模型島?
模型島你都識?應該有四張嘢

其實香港而家越來越少人打wargame,還好近期有點電遊刺激才回升一點,除了沒有場地外,就是玩家分得太散,一些師兄越玩越冇癮而退坑,然後人又再少又有師兄退坑,惡性循環,真希望有人成立warmgame聯盟/總會這種組織,聚集一班玩家,訂立規矩,守則和禮儀,大家共同參與,別再分什麼AEG或GBB,搞什麼種族隔離。畢竟人多才好玩,有時都幾羡慕外國搞得咁好。

4 個讚好! TOP

引用:
原帖由 ironjing 於 31-5-2019 00:54 發表
其實香港而家越來越少人打wargame,還好近期有點電遊刺激才回升一點,除了沒有場地外,就是玩家分得太散,一些師兄越玩越冇癮而退坑,然後人又再少又有師兄退坑,惡性循環,真希望有人成立warmgame聯盟/總會這種組織 ...
英國有個Airsoft Association
不過因為英國政府有立法規管Airsoft Gun Regulation先有呢個會出現
如果唔係搞咩會都係晒氣,無認受性
依家約戰都係圍內自己人搞
要Friend搭Friend先入到好既圈子
自從WhatsApp同Facebook出現左之後越來越變得小圈子

引用:
原帖由 pmcoperator 於 31-5-2019 17:04 發表

英國有個Airsoft Association
不過因為英國政府有立法規管Airsoft Gun Regulation先有呢個會出現
如果唔係搞咩會都係晒氣,無認受性
依家約戰都係圍內自己人搞
要Friend搭Friend先入到好既圈子
自從WhatsAp ...
離晒題, 但都想回一回應。
非常認同係小圈子,但事實係無計,老鼠屎太多,好多人都唔受新人(唔係指新玩家),怕鬼火,怕不死,怕無品。
出來玩都係想開心,輕鬆玩下就好了,自己圍內夠人就算,何必要冒險去接納新人。
一粒老鼠屎就夠玩殘一班人, 看看早前非常熱鬧的W28螺絲事件就知...
所以無新人玩都好合理...
因為唔識人就要去入散團玩,入到去就比人SM,又打到周身傷, 邊會有新人加入....
遠的唔講, 近近地日本, 人地打1J都唔夠, 咪又係玩得開開心心, 做咩要玩鬼火打傷人呢...果班人跟本唔係入去玩,係入去打人為樂。

發新話題