33 123
發新話題

[VFC] 迷版m16

迷版m16

v記系統呢排多左唔少新花款, 呢支睇相唔錯唔知新改版內構同短夾有乜表現

引用:
原帖由 dickyan28 於 3-6-2019 16:45 發表

樓上師兄們提及的....是它嗎?
應該是,呢間廠印象中有出t65睇落介紹幾有心做,
不過今次m16 marking好似唔係美國財產,如果有602身配短夾更佳夠經典

引用:
原帖由 RCman 於 3-6-2019 14:14 發表

套原裝傢私算係幾有玩味
是原裝已包Rs件定造得神似 如果個身執執再做埋些啦曲一定好正,同埋佢內構好似有改良,唔知配埋短夾有乜水平?一雞爽清25飛我收貨

引用:
原帖由 RCman 於 3-6-2019 17:19 發表

之前睇QXF寫"本物傢俬"....實在令人多點聯想
近八隻金牛....應該都有D其望
啲件咁新應該唔是個個年代Rs件 民版件其實唔貴但個樣未必跟足colt,如果玩具做到高仿有質感除非追求完美,唔係已經玩得過唔一定換真件了,

7千中左右價位未算貴到哽唔落仲平過大蛇一d,如果鐘意v記系統都諗得過既,
計返幾年前買支b0mber a1要5千幾但亞鉛煲只係cnc刻字同豬P質數kit又冇短夾跟要另買,同樣cnc身呢支壓字全齊marking,包靚仔鋼煲短夾啲件又像真,以當年價最少加兩千先砌到
,未計通脹先7千中,現時玩v記系統好過原始WA其實個人覺得可以接受, 我諗主要競爭對手只有大蛇,咁就要睇鐘意大蛇系統定v記了,
而家V記同大蛇而家都有短夾,v記內構做得真過蛇唔少啱鐘意玩埋拆解操作既玩家,不過大蛇有鍛造身。。好難選擇不樣一人一支算

引用:
原帖由 jn_jona 於 3-6-2019 17:49 發表
只係睇左相 都覺得物有所值
係靚仔,冇為意似落左真件先高質 如果自己識整或拎去客製肯定做得似當年真鐵feel,以v記系統造型夠像真就算唔落場,拎來玩當操作槍拆解都回味,呢間野整埋A1壓字我諗更多oldschool軍版迷會收藏了

M613似乎有兩個marking 版本?
最常見是呢隻刻字

但呢支gbb似抄另一個少見版本。。

Marking同字型都ok掛?

另一個問題是上身右側凸字唔知正唔正確?
台灣當年用A1就係買613

不如出多支603味易搞d,反正呢度興美佬版本

揾到右面清晰相,

唔知呢隻乜版本, gbb如抄返上面AR15 mod 613marking常規d
另外呢d真鐵收藏品好貴都真係有人買。。

引用:
原帖由 pmcoperator 於 4-6-2019 13:44 發表
無錢
加上用開GHK系統
寧願砌好過
望GHK出M4短匣
G香港系統好似得一間廠出過7075 cnc A1身,不過4千幾蚊冇任何零件跟而且絕版,要砌好一支我砌過份kit成萬貴過大蛇同呢支

引用:
原帖由 dickyan28 於 4-6-2019 13:52 發表
不知由何時開始, 高清平滑的槍身被認定為AIRSOFT產物的公認標準, 索價越高的越是完美無瑕

每次看到gainax師兄提供的實槍相片時, 大腦的性衝動立即湧現.....事實上這些粗糙, 少許酒糟下陷, 不大工整的 ...
個個年代外觀一定係粗糙而求期,原因技術問題加上趕上戰場,下下幾千幾千支一批做左萬萬聲趕打仗,同一個模唔係爛都照造,刻字最反映粗製求其程度,

比著而家玩具做到咁一定冇人買如果係忠實粉絲,多數收集當年落過場舊舊地既件再舊化埋支新槍,刻字有深淺不一先有缺陷美還原當年情懷, 所以如果呢支Al個底咁像真唔加工做舊佢有d哂左,用cnc身而壓字壓得咁工整有哂借口最適合diy大變身

引用:
原帖由 hendry9881 於 4-6-2019 15:18 發表
E D件平到冇人要

Colt定民版廠先? 如果民版廠啲件的確幾平,
一千幾百都買到全新7075t6鍛upper/lower,啲手托手柄尾托二手仲平到笑不過如果原裝玩具已高質換要落真件不如入返colt正品價值大d,印象中有人放過二手A1 膠2~3寶好似2千有找好過買民版

話説睇到拍拍高介紹, 話好多件用真品
唔知有冇師兄入左考究下? 如果係就抵玩

引用:
原帖由 lekch 於 11-6-2019 21:04 發表

新入手,當中一直想要支A1,睇過WE,又留意過Viper,
最後呢支一步到位, 而家差支colt 3x20
工起師兄有新玩具玩 睇過有其他巴打開箱,
呢支外觀比心機之外連內部改埋隻䭔角度同取消切氣片,似大蛇結構用少左氣阻力仲低左,其實V記一早應該咁做,今次比副廠改良後v記未來方向可以著重呢方面再加以改動了,最後一塊拼圖就係新版低阻力gi30飛彈夾

引用:
原帖由 jn_jona 於 12-6-2019 00:45 發表

Oh 一時頭腦發熱將usgi packing同colt連上左關係
我知係有好多contractor做的

如果一般賣com野地方 我都見colt fn比其他廠貴
我正好搵緊a2托砌野 見到usgi packing既a2 butt stock就心頭一熱
如樓上師兄方便 ...
其實入呢d野易唔易領野 啱見當年舊舊地A1托冇通先22.X美幤抵到爛但買唔到

引用:
原帖由 hendry9881 於 12-6-2019 13:03 發表

冇事既

可以咁砌支玩具真係萄葡

引用:
原帖由 520df10 於 14-6-2019 02:59 發表
真心唔錯

https://upl ...
連底板有刻字算比足心思 不如真是出埋603啦
But 師兄支t65都係鍛? 話時話流行潮派仲有廠咁考究出舊派玩具實在難得,好彩唔是602同car15毒性劇烈之物未來唔知有冇機會

33 123
發新話題