發新話題

[VFC] 迷版m16

只係睇左相 都覺得物有所值

引用:
原帖由 hendry9881 於 4-6-2019 15:18 發表
E D件平到冇人要

A2定a1?
可能我搵唔到平個source
我見colt廠既都比較貴

引用:
原帖由 dickyan28 於 4-6-2019 16:14 發表

師兄的回應讓在下感到很想有更深一層次的獲知......

若是找到的並非如 19#師兄的一樣俱備了生產資訊, 可以得悉是那一家供應商生產時......

例如: 是一件USED的A2型BUTTSTOCK(當然不會俱 ...
Oh 一時頭腦發熱將usgi packing同colt連上左關係
我知係有好多contractor做的

如果一般賣com野地方 我都見colt fn比其他廠貴
我正好搵緊a2托砌野 見到usgi packing既a2 butt stock就心頭一熱
如樓上師兄方便告之邊到買到既 請pm小弟
萬分感激

引用:
原帖由 hendry9881 於 12-6-2019 13:03 發表

冇事既

低調d好
如果有d野有唉他 又比人督灰既話會好麻煩

Btw m27 iar kit?
棍仔我諗係係用kac定h&k自己果隻 好似kac

引用:
原帖由 hendry9881 於 12-6-2019 13:29 發表

M27係用kac
Icic
我一開始以為係h&k果枝

引用:
原帖由 gainax 於 17-6-2019 11:37 發表

唔係啊, 呢支是壓字,只要近睇細心d就見到有輕微粗幼深淺唔同,
但一般唔望真似cnc多過壓既,
我諗係壓完再做噴砂個陣省走哂字旁凸出黎擠壓邊,加上佢字體唔夠粗同深,咁擠壓出黎毛邊可能已經唔明顯了,不過呢d真鐵都有 ...
槍友由追求靚 去到追求真實果種粗工
係一種進步

引用:
原帖由 gainax 於 21-6-2019 13:58 發表

其實初時驟眼我都覺似cnc多過壓, 不過師兄細心睇會見到係有粗幼深淺唔同,
或者佢用其他方法刻字扮出黎唔定 ,而#記一樣唔是真壓字
Cnc車刀痕一直好多副廠出cnc kit仍然係有,原因cnc機鑼工序好似用原子 ...
係咪用比較高號數既砂紙?會唔會執到d邊位斜左

發新話題