發新話題

[others] Vector手鎗紅點鏡中伏(已完滿解決)

引用:
原帖由 RCOOH 於 5-6-2019 22:05 發表
事緣小弟買左支Vector SCRD29,岩好螺絲位係馬記數,自己用紙皮DIY一個M&P9L鏡座就可以,但裝鎗發覺成個點側向右,用前後西、其他zero好哂既紅點對都係得出同樣結果,扭盡螺絲都繼續偏右....

於是只好帶番鋪頭換, ...
Sorry for jump in , why not use Marui Pro Dot ? Its perfect match with M&P9LPC

引用:
原帖由 stevenyu2000 於 6-6-2019 09:45 發表

Sorry for jump in , why not use Marui Pro Dot ? Its perfect match with M&P9LPC
不嬲用緊原裝馬鏡,但seafood is itchy有乜辦法

Vector 香港有office, 又有臉書, 樓主可向佢地反映?!

樓主的遭遇,深表同情.在槍街買到呢D咁ge質素玩具.
真係R哂頭,又唔可以向消費者委員會投訴.只可當交學費.
謝謝樓主無私的分享.以免有人中伏.

引用:
原帖由 kornhill401 於 6-6-2019 10:05 發表
樓主的遭遇,深表同情.在槍街買到呢D咁ge質素玩具.
真係R哂頭,又唔可以向消費者委員會投訴.只可當交學費.
謝謝樓主無私的分享.以免有人中伏.
或者咁講,我唔係亦唔希望針對成個品牌,只係呢支鏡呢log野真係激me to death,買過Wraith、Scrapper、Condor,瞄過下d CQBS,都非常好玩,zero絕對冇問題,光學唔差,個人比分仲可以高過何老申。

鏡片鍍膜比西嘜又好一d,比較疏水。

引用:
原帖由 新手一隻 於 6-6-2019 13:42 發表

我意思係爆散內部啲電線、焊點點樣,影番幾幅嘛。
鵝,今晚收工再補相。

同老馬一樣要用眼鏡批先開到,不過琴晚有影到馬記內部而冇影到V記:

早幾日我買咗支vector optics scrd-23,呢隻牌子我第一次買,D人話質數好又比真鐵用,見3百幾蚊個款又幾型咪買番去試下,之後先發覺支鏡底原本係會成個電路版露出泥,係設計問題,而且鏡殼有三粒縲絲係滑牙,因為自己擰過D縲絲出泥都算自己拆過,所以唔敢

見vector fb上找樓主聯絡呀!
一個什麼也不懂的老兵!!

引用:
原帖由 JFCP 於 6-6-2019 14:33 發表
見vector fb上找樓主聯絡呀!
下?邊個先係佢fb專頁?好多個wo!

(幾分鐘後)見到,正在聯絡

OK,已經直接pm左佢地CS,佢地會處理。

無論如何,再次戴好個三級頭,「中伏」一詞只針對呢一款呢一批次,並非Vector成個牌子,起碼我買過既其他款式係絕對冇問題而且品質正常。

始終都係玩具嘢但係要扮真鏡.... 差唔多㗎啦

我有4支V鏡, 好彩未有走點情況, 但咁價錢玩兩三年壞咗就算啦!!
一個什麼也不懂的老兵!!

引用:
原帖由 kks_ice 於 6-6-2019 15:27 發表
始終都係玩具嘢但係要扮真鏡.... 差唔多㗎啦
又唔好咁講,起碼其他款我用過落AUG、G5、416、G36狂full甚至撞到牆都冇問題,真正玩具鏡玩具燈打到斷電線裂焊紅點亂飛都有。

集中番係呢款鏡或手鎗鏡之上,唔好過界啦。

我買過SCOC-02, scrd-04,scom-17

以上種種都未有問題喎,放落g5, mtr , hk417 未試過有問題
所以想買手槍鏡...仲要係你講嗰款
睇完你篇文之後。。。我都係要再考慮下先,費事好似有同樣嘅遭遇...
好多謝你,避免咗我中伏

發新話題