發新話題

[VFC] VFX SR25ECC幾時出

引用:
原帖由 gainax 於 30-6-2019 22:39 發表

Sr25好似6千幾,呢支用鍛唔貴得好多掛?
玩得呢d唔差個一2千掛? 鍛vscnc還好差距唔大,同鑄比始終有心理作用唔夠硬淨返正都唔平(g28身好似冇出過事)
鍛身可以陽返佢
鑄都可以cerakote 但我比較喜歡真槍用咩處理就盡量跟返
同埋比較喜歡金屬氧化層既質感
但m110果隻沙應該係焗油 鍛同鑄都係差無幾
係心理上舒服好多

引用:
原帖由 jn_jona 於 30-6-2019 22:56 發表

鍛身可以陽返佢
鑄都可以cerakote 但我比較喜歡真槍用咩處理就盡量跟返
同埋比較喜歡金屬氧化層既質感
但m110果隻沙應該係焗油 鍛同鑄都係差無幾
係心理上舒服好多
Vfz會出沙色些啦曲版?係既有大睇頭 因成支自己拎去做好金,
v記首先最緊要解決sr25煲問題咁好多人無問題乖乖抱回家了

引用:
原帖由 gainax 於 30-6-2019 23:08 發表
年尾m110係沙色
Vfz會出沙色些啦曲版?係既有大睇頭 因成支自己拎去做好金,
v記首先最緊要解決sr25煲問題咁好多人無問題乖乖抱回家了
VFZ之前話年底出M110 沙色

引用:
原帖由 Opica 於 30-6-2019 23:25 發表
VFZ之前話年底出M110 沙色
定價唔知幾多

vfc只要非鍛身,我都信心不足。
既然sr25是鍛,這把沒有鍛,感覺很差。

他的hk417都有斷裂的幾個個案,
這間材質真差,沒什麼收的價值。
cost down down down,
也不思學習ghk即便鑄造也能保持一定硬度。
ghk汽車碾過與二樓丟下也能射擊。

vfc長火就鍛系列與mp5我有收。

引用:
原帖由 sunytwtp 於 1-7-2019 03:09 發表
vfc只要非鍛身,我都信心不足。
既然sr25是鍛,這把沒有鍛,感覺很差。

他的hk417都有斷裂的幾個個案,
這間材質真差,沒什麼收的價值。
cost down down down,
也不思學習ghk即便鑄造也能保持一定硬度。
gh ...
個人覺得因之前同樣sr25系列外殼做得太好(外觀和強度),而今次槍身回復普通水平作為旗艦產品(定價應該不會和417接近?)有差落感,不過一般使用無大碰撞v記鑄身不太會自然斷裂吧?

另一間強度較高鑄身可能混合了其他材質去鋁材注塑,但表面無v記外觀完好需要上一層厚漆遮蓋
v記鑄身亦可能為遷就外觀完整(減少沙眼和染色不衡問題)所以用料方案略有不同?

個尾通nut又晤跟足kac SR-25ECC 想點

引用:
原帖由 gainax 於 1-7-2019 08:02 發表

個人覺得因之前同樣sr25系列外殼做得太好(外觀和強度),而今次槍身回復普通水平作為旗艦產品(定價應該不會和417接近?)有差落感,不過一般使用無大碰撞v記鑄身不太會自然斷裂吧?

另一間強度較高鑄身可能混合了其 ...
我買過一枝vfc 417個身都幾多沙眼...

引用:
原帖由 jn_jona 於 1-7-2019 15:04 發表

我買過一枝vfc 417個身都幾多沙眼...
硬度感覺上o唔ok先?甪耐左冇問題d沙眼由得佢

https://www.vegaforce.com/web/2017/SR25ECC/

VFZ官網剛剛發布了~

可以睇得出SR25ECC係2年前已經準備好既産物

日本呢邊有得訂,7月發售,6萬5円。根據以往慣例香港應該三千頭掛

引用:
原帖由 karudo 於 1-7-2019 17:48 發表
日本呢邊有得訂,7月發售,6萬5円。根據以往慣例香港應該三千頭掛
中環BB 預訂3千尾。
正常街價減幾百。
預3千中左右

引用:
原帖由 gainax 於 1-7-2019 17:30 發表

硬度感覺上o唔ok先?甪耐左冇問題d沙眼由得佢
我唔係拎黎扑人 都無問題既

引用:
原帖由 Opica 於 1-7-2019 19:12 發表

中環BB 預訂3千尾。
正常街價減幾百。
預3千中左右
3千中唔係鍛都無問題喎 等開箱

引用:
原帖由 jn_jona 於 1-7-2019 20:32 發表

我唔係拎黎扑人 都無問題既
玩鑄身最驚正常拆裝/blow back都爆以前咁多牌子見得多,如果冇乜出事案例可以接受,始終一分錢一分貨
3千中買到靚仔sr25值得

發新話題