發新話題

[Marui] Springfield Armony TRP Kote .45 Complete Box Set

引用:
原帖由 48191 於 6-5-2019 14:10 發表
玩具?
SPRINGFIELD ARMORY

玩具完全像真只得Trust—- RA Tech一家。其他的冇一家零件係齊全同埋似樣...
引用:
原帖由 NCP013 於 6-5-2019 17:33 發表

SPRINGFIELD ARMORY
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 6-5-2019 17:47 發表
玩具完全像真只得Trust—- RA Tech一家。其他的冇一家零件係齊全同埋似樣...
以前都係玩1911類多...隨住不同款KIT越出越多...但小零件又跟不上...拎出去CUSTOM又貴等等問題

而家已好少玩1911類了...屋企都係賣下賣下只得返幾支

事實上,有一枝獨一無二的Taylor Made M1911 Clone是我的夢想。
引用:
原帖由 Kwind 於 6-5-2019 18:35 發表

以前都係玩1911類多...隨住不同款KIT越出越多...但小零件又跟不上...拎出去CUSTOM又貴等等問題

而家已好少玩1911類了...屋企都係賣下賣下只得返幾支
究竟世界上還有神嗎?

師兄,想請教槍身 Cerakote 造咩色?(甚麼編號?)
引用:
原帖由 48191 於 4-5-2019 19:13 發表
是的,枝槍連配件全部Cerakote 過...
對西係QRF Custom氚氣西(吉打Based),我跪咗三星期.....

引用:
原帖由 bennytsang16 於 7-5-2019 10:02 AM 發表
H-146

真係要問朗哥,佢發辦的...
引用:
原帖由 bennytsang16 於 7-5-2019 10:02 發表
究竟世界上還有神嗎?

Phase 2 改造開始

究竟世界上還有神嗎?

QRF Custom

今日朗哥傳來的照片....

似乎已經差不多完成了。
究竟世界上還有神嗎?

3 個讚好! TOP

太監騎馬∼冇撚得頂

Mmmmmm.....你有份監修的.....
朗哥將回膛杆鑽深再打磨簡直係神乎奇技。
July_Pi兄提供的槍盒及意見、你的監修再加上朗哥的手藝先至係今次合作的最大意義!
Run In Workshop的技術(Coating)也是畫龍點睛之處。
(對不起CGF的廣告商,但其實我都有搵過你哋搞其他槍)
引用:
原帖由 geese-f-howard 於 15-6-2019 00:52 發表
太監騎馬∼冇撚得頂
究竟世界上還有神嗎?

有朗哥 冇甩拖
記得條杆要紐返出小小

1 個讚好! TOP

Springfield Armony TRP Kote .45 Complete Box Set

今天在QRF拿了一個綠色箱子回家

打開一看,普通槍一枝,一個普通Holster 及一個普通Mag Pouch

還有一個廉價槍管刷

非常普通的一枝槍

普通的春田式樣Delta Hammer

非常普通的Novak Tritium Sight

全枝槍都非常普通

春田式樣Thumb Safety

舊式SA Spring Housing

非常奇怪的Recoil Spring Guide

非常普通的TRP

普通地鳴謝
郭師傅(July_Pi @ Custom GBB Workshop)提供槍盒及TRP考證
發哥(Geese Howard @CGF) 提供詳盡的TRP資訊及考證
朗哥 (香港QRF Custom Workshop )修改零件及主導改裝
香港Run In Workshop 負責Cerakote 槍身及零件

感謝以上各位的努力,令到一個從不令人看好,甚至帶點妄想的Project 竟然可以完成得到。在下衷心感激以上各位的幫助。
You guys are the best!
究竟世界上還有神嗎?

3 個讚好! TOP

請問師兄Cerakote係特登造到咁粗糙?
如果唔係手工認真麻麻, 特别係 mag release 同 thump safety, 好似一達達, 噴得好唔均衡...

Mag Release 事實冇做Cerakote ,做咗層油厚咗,根本裝唔番落套身度;
其次個Thumb本身係由Nova Thumb Safety 就咁Cut完(前後Cut咗兩次),再打磨先做Cerakote ,當初係Cut錯位再Cut,已經無法復完,唯有做Cerakote 。
至於Springfield TRP,真鐵並不是你所想像咁精緻,其實已經還原八至九成。最不神似反而響Barrel Bushing 度。
題外話: 如果你去泰國、關島或者韓國玩過真鐵,再拎自己枝玩具槍對比一下,我諗你會發現真鐵個外觀會令你非常失望。
引用:
原帖由 matthew133 於 18-6-2019 23:40 發表
請問師兄Cerakote係特登造到咁粗糙?
如果唔係手工認真麻麻, 特别係 mag release 同 thump safety, 好似一達達, 噴得好唔均衡...
究竟世界上還有神嗎?

發新話題